Wednesday 12 June 2013

Dialog Kisah Destinasi Cinta dan Perkahwinan!

Assalamualaikum.. E'raz terbaca cerita ini di Facebook salah seorang kawan USM dulu.. Baca-baca punya baca, ermmmm... Rasanya sangat menarik untuk disharekan kepada semua yang selalu datang ke blog E'raz samada lelaki atau wanita dan sudah berkahwin atau belum.. Jom bagi masa sedikit je untuk baca cerita ini..

| "Sayang, B tak sempurna, maka lengkapkan dengan sebahagian yang ada pada sayang.." |


Isteri : abg..ke mana destinasi perkahwinan kita?

Suami : =) ke syurga...

Isteri : dengan bekalan apa?

Suami : rahmat dan kasih sayang Yang Esa...

Isteri : hanya itu?

Suami : kita beramal, beribadat hanya kepadaNya..selebihnya pengharapan itu tertumpu hanya padaNya.. syg jadi isteri abg yang solehah..syg dengar cakap abg selagi mana abg benar mngikut syarak..syg jaga keseluruhan yang ada pada abg..agama,maruah,keluarga,harta,anak2 kita..berjihad di sisi abg...dan jgn pernah syg guris hati abg...

Isteri : kalau ter?? guris??

Suami : =) kalau abg x redha??

Isteri : kalau abg xredha nanti jadi apa??

Suami : malaikat akan melaknat syg..segala amalan syg yang syg buat selama ni hilang macam 2 jek..syg nk??

Isteri : em..xmo2!! syg xmo!!

Suami : em..baiklah..kalau xmo,xpe..jadi..jangan keras2 ati sgt yek syg..abg sayang syg kerana Allah..maka,cintai abg juga keranaNya... abg x sempurna, maka lengkapkan dengan sebahagian yang ada pada syg..

BAHAGIA :::

Sekian,

Kredit cerita : Facebook!

Jemput ke Page E'raz Fadli

11 comments:

Penulis tidak bertanggungjawab atas apa-apa komen yang ditinggalkan oleh pembaca / pengunjung. Semua komen adalah di bawah tanggungjawab mereka. Sila gunakan bahasa yang sopan. Terima kasih.