Kelab Blogger Ben Ashaari

Thursday, 8 June 2017

Apa Istimewanya Roti Viral / Roti Viral Golok ?

Roti Viral / Roti Viral Golok | Assalamualaikum w.b.t.. Roti Viral, Roti Viral, Roti Viral.. Atau, Roti Viral Golok.. Serius macam ramai je orang duk bercakap dan up dalam media sosial.. So Eraz memang pasang niat nak try la walaupun tak tahu apa sebenarnya keistimewaan roti viral tu.. Tapi takde la sampai keluar mencari.. Kira macam kalau terserempan depan mata, so kita beli.. Hehe..

So semalam semasa nak beli benda lain, terjumpa depan mata roti viral ni.. Nampak memang sedap, tapi rasa tak pasti lagi la.. Satu RM 8.50.. Ada 6 roti dalam tu.. Tak pasti samada mahal atau tidak.. Dan tak pasti juga samada di kedai lain, harga sama atau lebih murah ataupun lebih mahal.. Tapi disebabkan ada depan mata dan nak bagi juga anak bini rasa, kita rembat dulu.. Disebabkan bulan puasa, kena tahan dulu la nafsu makan tu.. Malam baru boleh rasa..

Roti Viral / Roti Viral Golok

Roti Viral / Roti Viral Golok

Lepas je berbuka, apa lagi, terus la try.. Banyak kali dah berlaku, beli sesuatu untuk makan malam sikit, tapi akhirnya sahur juga muncul untuk makan.. So malam ni kita try dulu at least satu sebelum solat Maghrib.. Dan rasanya ialah ....

Sebelum cerita rasa, nak tanya korang.. Pernah rasa roti inti krim?? Hehe.. Sebabnya bagi Eraz, rasa roti viral ni sama macam roti inti krim cuma bezanya roti viral ni, krim ala2 majerin diletakkan atas roti lepas tu tabur gula.. Tapi roti krim, majerin tu digaulkan dengan gula sampai sebati then di masukkan dalam roti.. Bagi Eraz, itu je beza.. Rasa tetap sama.. So roti viral boleh kata macam roti krim..

Disebabkan roti yang Eraz beli tu memang lembut, so boleh kategori sedap la.. Korang dah rasa belum Roti Viral / Roti Viral Golok ni? Komen sikit.. Hehe..

22 comments:

  1. Oh mcm tu rasanya...hmmm pandai diorang viral kan hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu la.. Tak sure kenapa jadi viral.. Hehe..

      Delete
  2. Nams roti sahaja sangat power..

    Roti viral..

    ReplyDelete
  3. Nams roti sahaja sangat power..

    Roti viral..

    ReplyDelete
  4. Lepas ni buat ape saje letak nama viral...hehehe..

    ReplyDelete
  5. mcm roti siput tu la..yg harga RM1.00 satu..hihi

    ReplyDelete
  6. nak kena cari pula nanti teringin juga bulan2 puasa nie hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bulan Puasa ni, semua teringin kan.. Hehe..

      Delete
  7. oh..saya xde FB jd xtau pasal viral2 skang ni.hehehe

    ReplyDelete
  8. dah try dah, biasa2 je kot. pandai marketing letak nama viral je ramai lah beli

    ReplyDelete
  9. Ada baca juga pasal roti ni tapi kat KL tak ada nak cari mana??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kt KL tak de ke ek? Entah la tu..

      Delete
  10. 5)....la roti gula+marjerin..igt crosaint.tp upgrade bntuk..hu3..dulu2 murah je $0.30...mnda viral ni...kte pun nk cb rse :)

    ReplyDelete
  11. Kinah dah try roti golok yang viral ni. Aritu beli dekat kedai area tesco diorang jual 3 roti RM5.00 puas makan. Tapi kalo makan panas2 lagi sedap kot

    ReplyDelete

Penulis tidak bertanggungjawab atas apa-apa komen yang ditinggalkan oleh pembaca / pengunjung. Semua komen adalah di bawah tanggungjawab mereka. Sila gunakan bahasa yang sopan. Terima kasih.