Kelab Blogger Ben Ashaari

Friday, 9 June 2017

Air Soda Herbs

Air Soda Herbs | Assalamualaikum w.b.t.. Semalam kita cerita pasal terfikir-fikir kenapa Roti Viral / Roti Viral Golok tu.. Hari ni pula nampak kat Facebook, ramai pula kawan-kawan kita duk share gambar dan video Air Soda Herbs ni.. Korang dah tengok belum videonya? Serius nampak sedap giler tambah-tambah kalau korang tengok masa siang hari.. Ini bulan puasa.. Haha.. Mesti korang rasa balik nanti, terus nak buat.. Tapi bahan ada ke semua.. Dalam gambar di bawah ni bahannya.. Nak details lagi?


Ok lah.. Ini detailsnya.. Risau juga kalau tengok gambar je, nanti salah beli barang pula kan.. Eraz sendiri tengok mula-mula tang buah tu, ingatkan buah longan.. Tapi buah laici rupanya.. Hehe.. Tak best juga kalau tukar ke buah longan kot.. Favourite.. Hehe.. So ini bahan bahan yang betul-betul diperlukan : 

1 botol besar air aiskrim soda

1 tin laici / longan (citarasa Eraz) tapi korang hanya perlu ambil buahnya sahaja

2 batang serai yang perlu dititik

Daun pudina.. Jumlah? Terpulang kepada korang nak berapa helai

1 biji lemon yang perlu dihiris nipis

5 biji asam boi putih

DAN semestinya ketulan ais secukupnya ok


Cara-caranya pula, korang boleh tengok video di bawah.. Kalau korang tengok entri ni di siang hari, jangan salahkan Eraz ok.. Haha.. Eraz sendiri tengok pun, alahai.. No komen.. Hehe.. So selamat menonton video cara-cara buat ni dan selamat mencuba juga la.. Eraz pun tak sabar dah nak buat ni.. Senang je kot.. Hehe..

9 comments:

  1. nak cari daun pudina jap lagi.. hehe

    ReplyDelete
  2. memang refreshing sgt ni hehhee

    ReplyDelete
  3. Amboi tengah puasa terbuka post ni terus dahaga Ya Allah...

    ReplyDelete
  4. 7)Menyegarkan...kt param pun ad jual :)

    ReplyDelete
  5. lisa beli kat bazar ritu. mahal.. tk sedap pulak tu . huwaaa.. rasa air tawar je. menyesal beli.. nti la buat sendiriii hehehehe . daun pudina kena pergi giant baru ada...

    ReplyDelete
  6. Dah try minum dah air soda herbs ni. Memang sedap dan fresh rasa. Try kat kedai la. Sendiri tak cuba lagi hehe

    ReplyDelete

Penulis tidak bertanggungjawab atas apa-apa komen yang ditinggalkan oleh pembaca / pengunjung. Semua komen adalah di bawah tanggungjawab mereka. Sila gunakan bahasa yang sopan. Terima kasih.