Kelab Blogger Ben Ashaari

Sunday, 21 May 2017

Tips Minum 8 Gelas Air Di Bulan Puasa

Tips Minum 8 Gelas Air Di Bulan Puasa | Assalamualaikum w.b.t.. Tips ni sebenarnya bukan hanya untuk pembaca blog ERAZFADLI.COM, tapi untuk diri sendiri juga.. Eraz memang salah seorang manusia yang tak cukup minum air sehari-hari.. Kalau hari biasa dah macam tu, bulan Puasa memang lagi la.. Tapi kali ni kita cuba ubah ok.. Ini Eraz share Tips Minum 8 Gelas Air Di Bulan Puasa.. Insyaallah dapat membantu kita semua ok..

Tips Minum 8 Gelas Air Di Bulan Puasa
Tips Minum 8 Gelas Air Di Bulan Puasa

Gelas Pertama : Selepas Bangun Sahur
Gelas Kedua : Selepas Sahur
Gelas Ketiga : Selepas Azan Maghrib
Gelas Keempat : Selepas Solat Maghrib
Gelas Kelima : Selepas Makan
Gelas Keenam : Selepas Solat Isyak
Gelas Ketujuh : Selepas Solat Terawih
Gelas Kelapan : Sebelum Tidur

Alhamdulillah.. Kalau kita semua boleh ikut jadual tu, cukuplah LAPAN gelas sehari.. Tak cukup air ni bahaya juga sebenarnya.. Apa kesannya? Banyak kot kalau nak cerita kat sini.. Try google, mesti jumpa punya.. Ulser mulut pun senang dapat.. Apa-apa pun, selamat mencuba semua ok! Untuk diri sendiri juga.. Insyaallah..

4 comments:

  1. tq for the tips..insyaallah akan diapply sepanjang puasa tak lama nanti

    ReplyDelete
  2. thanks for sharing.. leh amal ni...

    ReplyDelete
  3. orang ckp minum air sebelum tidor tk elok . sebb nti nampk muka lesu and aada kntung mata

    ReplyDelete
  4. Kena simpan tips ni. Tips ni bukan saja berguna pada bulan puasa je. Bulan lain pun berguna juga

    ReplyDelete

Penulis tidak bertanggungjawab atas apa-apa komen yang ditinggalkan oleh pembaca / pengunjung. Semua komen adalah di bawah tanggungjawab mereka. Sila gunakan bahasa yang sopan. Terima kasih.