Kelab Blogger Ben Ashaari

Thursday, 16 November 2017

STRAIGHTPRO | Tak Perlu Ke Salon Untuk Luruskan Rambut

STRAIGHTPRO | Tak Perlu Ke Salon Untuk Luruskan Rambut - Assalamualaikum w.b.t.. Perkataan ‘rebonding’ ni rasanya taka sing kot bagi kita semua.. Tak kira lelaki ke, perempuan ke, mesti tahu dengan perkataan ‘rebonding’ ni.. Bagi orang yang rambut lurus pun, kadang-kadang ada ya yang pergi buat ‘rebonding’ supaya Nampak lagi cun dan handsome.. Kalau yang rambut ikal atau kerinting itu, perkara biasa la kan.. Tapi kenyataan ni bukan untuk semua orang.. Kepada yang berminat untuk dapatkan rambut lurus la.. Hehe..

Biasanya kalau rebonding, pasti korang akan pergi ke salon rambut kan? Kos dia memang ‘menarik’ la kan.. Tapi kali ni, Eraz nak share pada semua pasal satu produk ini yang memang akan bantu korang yang nak luruskan rambut tanpa pergi ke salon pun.. Percaya ke tidak? Hanya dengan beberapa langkah penggunaan, insyaallah rambut korang boleh lurus.. Jeng jeng jeng..


StraightPro 

Straightpro.. Itu nama produk yang Eraz nak kenalkan pada korang..  Straightpro merupakan produk pelurus rambut dan ianya untuk kegunaan di rumah terdiri.. Maksudnya tak perlu ke salon dah la.. Hehe.. Straightpro ini terdiri dari TIGA bahan utama iaitu :

1) Straightening Cream
2) Neutralizer
3) Sleek & Shine Serum


Cara penggunaan senang sahaja.. Bak kata orang, sepantas 30 – 45 minit sahaja.. Dahulukan dengan sapu Straightening Cream dengan rata di keseluruhan rambut dan biarkan selama 15 - 30 minit kemudian basuh.. Kemudian sapukan pula step ke-2 iaitu Neutralizer, biarkan selama 30 minit.. Kemudian gunakan step ke-3 iaitu serum rambut bagi mengekalkan rambut lembut, lurus dan sihat..


STEP 1

Ok, itu secara ringkas ya.. Tapi kali ni Eraz nak share cara lebih lengkap..  Di setiap bekas Straightpro  tu memang dah ada tulis siap namanya dan step sekali.. Kira memang tak akan tertukar la masa nak guna.. Step 1 seperti yang Eraz beritahu kat atas tadi, korang kena sapu kan Straightening Cream selama 30 - 40 minit.. Sapu kasi rata.. Ada yang tanya, boleh ke kalau terkena kulit kepala? Sila elakkan ya.. Boleh jarakkan antara 1 ke 2 cm dari kulit kepala.. DAN, korang kena guna sikat untuk ratakan  krim tu.. Atau guna sarung tangan plastik atau yang sewaktu dengannya.. Seterusnya tunggu je la 30 – 40 minit sambil buat apa-apa yang korang suka.. Hehe..


STEP 2

Seterusnya Step 2.. Pastikan rambut dah kering ya.. Sapu Neutralizer selama 15 - 30 minit.. Kali ni senang sahaja sebab dah boleh guna tangan untuk sapu dan ratakan Nuetralizer tu.. Ingat,  selama 15 - 30 minit ya.. Dah siap tu, bilas bersih-bersih dan keringkan rambut seperti sebelum ni juga.. Senang kan.. Tapi ada satu step lagi..


STEP 3

Step yang terakhir ialah Step 3.. Step ni merupakan serum Sleek & Shine.. Tujuannya ialah untuk mengekalkan rambut lurus, lembut dan sihat.. Jangan lupa sapu kasi rata serum tu supaya semuanya sekata hasilnya semua sama dan serata ok.. SIAP!!

Info lain untuk Straightpro ini ialah :

  • Bahan asas Straightpro menggunakan bahan-bahan yang selamat digunakan ke atas rambut tanpa kesan sampingan yang berbahaya mengikut standard dan teknologi German.
  • Tidak perlu gunakan setiap hari.. Hanya gunakan tidak lebih 1 kali setiap 1 minggu.
  • Rambut tebal pun boleh guna.. Gunakan dari belakang rambut ke depan dan pastikan straightening cream di sapu rata..
  • Tidak digalakkan guna ketika mengandung  kerana risau perempuan mengandung mengalami alahan dengan produk.. Elakkan ok..
  • Rambut tidak akan rosak jika gunakan dengan betul dan mengikut arahan.. Elakkan meluruskan rambut atau warnakan rambut dalam masa seminggu dari masa penggunaan.. Sapukan Sleek & Shine dengan kerap untuk pastikan rambut sentiasa lembut, berkilat dan sihat..
  • Straightpro memang dirumuskan untuk meluruskan dan melembutkan rambut untuk mereka yang mempunyai rambut kering.. Sapukan Sleek & Shine dengan kerap untuk pastikan rambut sentiasa lembut, berkilat dan sihat..
  • Rambut boleh bertahan dalam keadaan lurus dalam masa 3 hingga 6 bulan tetapi bergantung pada penjagaan customer.. Elakkan ikat rambut dengan ketat dan pakai topi selalu.. Sapukan Sleek & Shine dengan kerap untuk pastikan rambut sentiasa lurus.. 
  • Kesan Sampingan? Tidak jika gunakan dengan betul dan mengikut arahan.. Elakkan meluruskan rambut atau warnakan rambut dalam masa seminggu dari masa penggunaan.. Sapukan Sleek & Shine dengan kerap untuk pastikan rambut sentiasa lembut, berkilat dan sihat..
  • Straightpro, produk UNISEX..
  • Jaminan Wang Dikembalikan? Ada.. Wang akan dikembalikan jika rambut tidak lurus.. Mengikut terma dan syarat..
  • Kanak-Kanak bawah 15 tahun sangat-sangat tidak digalakkan.
Penuh info pasal StraightPro ni Eraz bagi.. Biasa kalau produk macam ni, ramai yang tanya akan kelulusan dari KKM kan? Memang ada kelulusan dari KKM :


Straightpro Straightening Cream - NOT170904031K
StraightPro Neutralizer - NOT170903465K
StraightPro Sleek & Shine Serum - NOT170903466K

Harga : 

Semenanjung  Malaysia = RM65.00
Sabah & Sarawak = RM75.00

Maklumat Lanjut :


Testimoni





4 comments:

  1. lps ni buat drmh doh la..jimat belanjo..klu g salon habis RM100++..hehe

    ReplyDelete
  2. Cool la kan , jimat duit dan masa , rajin atau tidak ja nk buat sendiri tu.

    ReplyDelete
  3. besnya, xpayah susah2 nak ke salun rambut..
    tmbah2 utk muslimah, susah nak cari salun yg sesuai..

    ReplyDelete
  4. Nampak pro sangat dengan produk ni, takyah buang duit gi saloon

    ReplyDelete

Penulis tidak bertanggungjawab atas apa-apa komen yang ditinggalkan oleh pembaca / pengunjung. Semua komen adalah di bawah tanggungjawab mereka. Sila gunakan bahasa yang sopan. Terima kasih.