Kelab Blogger Ben Ashaari

Friday, 31 May 2013

Saya Sebenarnya Isteri Dia Episod 8

Saya Sebenarnya Isteri Dia Episod 8
Saya Sebenarnya Isteri Dia Episod 8

Assalamualaikum w.b.t.. Mesti peminat Izzue Islam dan Tiz Zaqyah menunggu drama Saya Sebenarnya Isteri Dia Episod 8 malam ni.. Eraz memang dah rekod awal-awal sebab berkemungkinan besar tak dapat nak ikut tengok live sebab ada majlis solat hajat di rumah mertua.. Tapi sebelum rekod, cuba cari apakah sinopsis atau jalan cerita untuk drama Saya Sebenarnya Isteri Dia Episod 8 ni.. 

Sinopsis Saya Sebenarnya Isteri Dia Episod 8 bersumberkan SINI :

Firash telah mendapat surat tawaran untuk praktikal di Terengganu.. Alangkah terkejutnya Syaf bila mendapati Firash diletak di bawah pengawasannya sepanjang tempoh pratikalnya.. Firash happy, Syaf pula  risau.. Mana taknya,dia akan tinggal serumah dengan Firash. Rania pula, cuba untuk menggoda Firash..

Minggu lepas pun tak dapat tengok sebab berada di Terengganu..

Read more ...

Review Blog Coret-Coret Nurul Darliana


Assalamualaikum w.b.t.. Kali ni tiba Eraz review blog pemenang Menang Topup dan Review Blog Bersama SEGMEN ERAZ FADLI iaitu Nurul Darliana.. Pertama sekali apa yang Eraz suka tentang blog Nurul Darliana ni ialah warna.. Eraz jenis gila warna BIRU.. Sejuk je mata memandang.. 

Apa yang Eraz perhatikan, Nurul Darliana ni sangat rajin join pelbagai segmen dan giveaway yang dianjurkan oleh semua blogger.. Siapa yang belum pernah ke blog beliau, boleh klik SINI.. Mesti dah banyak menang ni.. Semangat support antara blogger melalui segmen, sangat digalakkan..

Jadi, jemput semua terjah blog Nurul Darliana ni.. 

#Hadiah top up yang tak seberapa telah diberikan kepada pemenang.. Cuma seorang lagi belum respon..

Read more ...

Hasil Kreatif Kanak-Kanak Yang Dijumpai

Assalamualaikum w.b.t.. Pagi-pagi jumaat ni, Eraz nak share hasil gambar kreatif dan karangan terbaik dari kanak-kanak yang sedang menunggu ibu or bapanya menjawab soalan peperiksaan.. Alahai.. Tak pasal-pasal abg dan kak pembantu am kami telah catkan semula tiang ni.. 'Tahniah' pada semua yang terlibat..

Published with Blogger-droid v2.0.10
Read more ...

Thursday, 30 May 2013

Drama Mama Mama Mia di Astro Ria

Assalamualaikum w.b.t.. Drama Mama Mama Mia di Astro Ria ni sebenarnya dah lama pihak Astro iklan kan.. Rasanya hujung bulan April lagi kot.. Strategi Astro kot nak bagi orang ingat dan tertunggu-tunggu.. Peminat pelakon Lisa Surihani, Hanis Zalikha dan Mynn Lee sah-sah akan tunggu pukul 9.30 malam ini..

Walaupun dah sebulan promo iklan drama Mama Mama Mia ni ditayangkan, seriusnya Eraz lupa tayangannya malam ni.. Tapi isteri Eraz yang remind minta rekodkan sebab kot-kot tertidur.. Biasa la wanita pregnant, kot-kot penat kerja kat office.. Dah la habis pukul 11.30 malam kan..

Sinopsis drama Mama Mama Mia ni :-

Tiga orang gadis yang tinggal serumah dikejutkan dengan kehadiran seorang bayi. Mereka yang panik akhirnya mengambil keputusan untuk menjaga bayi tersebut.Pelbagai insiden lucu berlaku bila mereka mengasuh bayi disebabkan tiada sorang pun antara mereka yang pandai mengasuh bayi.

Sila la layan drama Mama Mama Mia sekarang! Yang pasti, adik ipar Eraz mesti akan tengok sebab peminat Hanis Zalikha.. Haha.. Siapa terlepas, mesti akan dapat link download atau youtube..

Read more ...

Info Menarik Anugerah Blokbuster Ke 2


Assalamualaikum w.b.t.. Sebelum ini, Eraz pernah update tentang Anugerah Blokbuster yang pertama dulu.. Tapi untuk yang kali ke-2 ni, kurang mengambil port sikit sebab banyak hal lain.. Tapi hari tu perasan di Astro ada iklan yang mana pengundian kedua telah dibuka.. Peh! Cepatnya.. Bulan Jun ni dah kemuncak.. Haha.. Dah calon? Siapa yang nak tahu calon, boleh klik SINI..

Apa yang menarik, calon-calon yang final memang pelbagai.. Yang menarik, Nadiya Nisaa (pelakon drama Adam & Hawa) pun tercalon untuk Heroin Terhebat! Fulamak.. Hebat juga dia sebab calon lagi sebenarnya lagi popular dari dia kan.. Paling pelik ialah Neelofa.. Camne leh tercalon dalam Heroin Terhebat dan dalam masa yang sama tercalon dalam Heroin Baru Terhebat.. Aik! 

Calon lelaki, tak perlu sebut la kot.. Rasanya dah ada nama semua.. So! Siapa nak tengok senarai calon penuh, boleh klik SINI.. Peace no war.. Senarai pemenang akan diumumkan pada pada 15 Jun ni..

#Rasa macam nak g main bowling.. Siapa nak teman?

Read more ...

Mana boleh dapatkan baju baby ni?


Siapa ada info untuk beli secara online? Hehe..

Read more ...

Wednesday, 29 May 2013

Tarikh Baru Separuh Akhir Piala FA 2013 - Pahang lawan Johor Darul Takzim

Assalamualaikum w.b.t.. Tarikh baru untuk Separuh Akhir Piala FA 2013 - Pahang lawan Johor Darul Takzim yang dibatalkan semalam telah diumumkan.. Ianya akan berlangsung pada 01 Jun 2013, Sabtu ini.. Jam 04:15 PM.. Yang pasti tempatnya telah berubah ke Stadium Nasional Bukit Jalil..

Apakah keputusan yang akan berlaku... Ianya sekaligus akan menjadi pasukan yang akan menentang Kelantan a.k.a The Red Warrior! Tak sabar nak tengok Piala FA 2013 Akhir nanti.. Gomo Klate Gomo!

#Tindakan apa agaknya yang akan diambil untuk apa yang telah berlaku di stadium semalam..?

Read more ...

Minum air gula lagi ..

Minum air gula bagi wanita mengandung, Ujian MOGGT

Assalamualaikum w.b.t.. Minum air gula bagi wanita mengandung ataupun kalau nama sainstifiknya, ujian MOGGT.. Hari ni dah kali ke-3 isteri Eraz kena ke HUSM untuk buat ujian tu.. Minum air gula tu la.. Sebelum ni dah pergi dua kali, dan kedua-duanya gagal sebab muntah setengah jalan.. Kali ni pun sama, muntah juga.. So lepas ni, harap-harapnya tak payah la pergi terus..

Ujian ni bukan sebab isteri Eraz ada kencing manis, tetapi sebab sejarah keluarganya yang ada mengidap kencing manis.. Kalau ikutkan ujian biasa, takde kencing manis pun.. So, tak sure la lepas ni samada kena buat lagi sekali ujian MOGGT tu atau tak.. Terpulang selepas membuat check-up Selasa depan..

Sumber Gambar : CahayaCinta

Read more ...

Tips Cinta Suami Isteri


Tips Cinta Suami Isteri

1. Cium tangan suami dan dahi isteri setiap kali sebelum berpisah ke tempat kerja masing-masing.

2. Walau sesibuk mana sekali pun, luangkan masa untuk menelefon pasangan sekurang-kurangnya sekali walau sekadar untuk bertanya apa yang sedang dilakukan.

3. Sentiasa ucapkan kata-kata sayang seperti I love you sepenuh hati sebelum keluar kemana-mana, menamatkan perbualan di telefon dan sebelum tidur.

4. Sentiasa mencari peluang untuk makan tengah hari bersama kerana pastinya ia tiada gangguan anak-anak jika pada hari berkerja.

5. Amalkan bertanya apa yang berlaku sepanjang hari selepas pulang dari kerja sebagai tanda mengambil berat dan memberi peluang pasangan meluahkan perasaan

SUMBER
Read more ...

Tuesday, 28 May 2013

Masterchef Selebriti Malaysia 2 : Sharifah Shahora Selebriti Ke 10 Tersingkir

Assalamualaikum w.b.t.. Sharifah Shahora telah menjadi selebriti ke 10 yang tersingkir dalam Masterchef Selebriti Malaysia Musim Ke 2.. Sebelum itu, di dalam cabaran berpasukan semalam, Kumpulan Merah yang dianggotai oleh Celina (Ketua), Rozita Che Wan, Cat Farish, Kenchana Devi dan Lydiawati telah menjadi juara dan menewaskan pasukan biru yang diketuai oleh Enot serta anak-anak buahnya seperti Michael Ang, Syura, Syanie dan Sharifah Shahora..

Mereka telah masuk ke pusingan penyingkiran dan Syanie terselamat lebih awal kerana chef mengadakan satu pusingan saringan kerana hanya 4 yang perlu bersaing.. Tema makan ni ialah vegetarian.. Dalam 4, 4 selebriti itu tadi, rezeki Shahora hanya di situ.. Sebelum ini Shahora pernah terselamat dari tersingkir tetapi tidak kali ini..

#Bari dapat tahu perlawanan Separuh Akhir Piala FA antara Pahang dan Johor Darul Takzim terpaksa ditangguhkan.. Alasan kenapa? Sure korang dah tahu kan?

Published with Blogger-droid v2.0.10
Read more ...

Adik SM Khalis, Kenapa dicari?


Assalamualaikum w.b.t.. Keyword adik sm khalis.. Errmmm.. Kenapa agaknya di cari hari ini? Ade sesiapa tahu? Or maybe hanya seorang dua yang dicari sebagai info tambahan bagi mereka.. Tapi di blog Eraz, disebabkan keyword adik sm khalis tu, entri iklan simply siti meningkat tiba-tiba.. So ada siapa-siapa tahu reasonnya? Adakah adik sm khalis kahwin? Persoalan.. Hehe..

Masa adalah hadiah paling indah untuk orang tersayang terutama anak-anak.. Caranya? Klik SINI untuk info OreoMillionMinutes..

Published with Blogger-droid v2.0.10
Read more ...

Meneliti Tugasan Kedua Calon Protege Kedua Mialiana.com


Assalamualaikum w.b.t.. Melalui entri INI, korang akan tahu yang mana Kak Mia, pemilik blog mialiana.com sedang mencari protege keduanya.. Sebelum ini mereka secara tanpa sedar telah berjaya menyiapkan tugasan pertama.. Manakala baru-baru ini, mereka telah pun berjaya menghasilkan entri tugasan kedua pula..

Jom terjah entri mereka...


Eraz dilantik sebagai pemantau dan juga sebagai sidekick kepada Kak Mia dalam melaksanakan tugasan bagi membentuk protege kedua berkenaan supaya lebih maju dalam dunia blog ini.. Eraz hanyalah blogger amatur yang masih memerlukan tunjuk ajar.. Dengan kata lain, semasa melaksanakan tugasan itu, Eraz boleh la belajar sama.. 

Kak Mia akan membuat penilaian ke atas kedua-dua tugasan mereka dan dibantu oleh Eraz.. Keputusan Protege Kedua Mialiana.com akan diumumkan pada minggu pertama bulan Jun 2013..

Good Luck!

Read more ...

Untung menanti di hujung


Tak semua yang nampak rugi itu sepanjangnya rugi, kadang-kadang untung menanti di hujung.. Insyaallah.. Siapa yang setuju dengan ayat diatas? Sebenarnya, ayat-ayat macam ni sebagai motivasi kepada kita yang mungkin tengah down ataupun senang mengalami sesuatu yang tidak bernasib baik..

Apa-apa pun, segala yang berlaku, ada hikmahnya.. Semua dah tertulis.. Akan tetapi, usaha tetap kena ada kan.. Mungkin hari ini bukan rezeki kita, esok lusa, kita tak tahu.. Mungkin juga hari ini rezeki kita, tapi esok lusa?

#Berjalan Mengikut Arus
Read more ...

Monday, 27 May 2013

Study vs Game Time !


Assalamualaikum w.b.t.. Entri sebelum tidur lena malam ni untuk meneruskan kerja esok.. Tengok gambar.. Nampak tak perbezaan.. Ini berlaku pada student sekarang, tak kira budak sekolah atau budak u.. Setuju tak?


Read more ...

Pemenang Topup dan Review Blog Bersama SEGMEN ERAZ FADLI


Assalamualaikum w.b.t.. Minggu lepas Eraz anjurkan satu segmen iaitu Menang Topup dan Review Blog Bersama SEGMEN ERAZ FADLI.. Ingat? Jadi hari ini seperti yang dijanjikan, Eraz nak umumkan DUA blogger yang bertuah akan mendapat Top-Up RM 5 dan seorang blogger yang blognya akan direview.. Pemilihan melalui Mr. Random.org.. Mereka adalah : 

Pemenang Topup RM 5



Pemenang Review Blog


Siapa pemilik no. 25, 30 dan 47? Korang boleh semak di SINI..

Tahniah diucapkan kepada mereka bertiga.. Bagi yang menang topup, mereka perlu message detail seperti no. handphone dan jenis prabayar kepada Eraz di SINI untuk Eraz laksanakan janji itu..

Sekian,

TAHNIAH!

Read more ...

Mencari semangat yang hilang ..

Assalamualaikum w.b.t.. Datang kerja hari ini dengan slow motion.. Badan rasa macam penat.. So! Solution, sedang mencari semangat yang hilang.. Breakfast dulu.. Nak cari air yang boleh menyegar di pasar mini sebelah! Haha..

Read more ...

Sunday, 26 May 2013

Masterchef Selebriti Malaysia 2 : Radhi, Selebriti Ke 9 Tersingkir

Assalamualaikum w.b.t.. Masterchef Selebriti Malaysia Musim Ke 2 Minggu Ke 6 dan Hari Ke 2 menyaksikan tersingkirnya Radhi OAG selepas menjadi selebriti atau peserta paling banyak dan kerap ke pusingan penyingkiran.. Selain Radhi, Sharifah Shahora, Kenchana Devi dan buat julung kalinya Cat Farish juga terpaksa berakhir di pusingan penyingkiran..

Read more ...

Tersebarnya Gambar Perkahwinan Ke 3 Ustaz Azhar Idrus

Assalamualaikum w.b.t.. Sudah ramai yang membuat entri tentang gambar perkahwinan Ustaz Azhar Idrus dengan isteri ke 3 nya.. Selain gambar Ustaz Azhar Idrus bersama isteri ke 3 nya, terdapat satu gambar memaparkan isteri pertama dan kedua beliau juga.. Untuk tengok koleksi gambar-gambar perkahwinan ke 3 Ustaz Azhar Idrus, bolek klik dan terus ke entri bro Zamani84..

#Tahniah kepada Ustaz Azhar Idrus

Read more ...

Sempena Hari Bapa 2013, Jun ini ..

Assalamualaikum w.b.t.. Selamat pagi Ahad! Masa merayau di Facebook pagi tadi, terjumpa satu kisah yang disharekan oleh seorang kawan.. Rasanya bagus juga kalau dapat berkongsi dengan pembaca blog ni.. So, jom ambil masa 30 saat untuk baca kisah ni..

#Sempena hari bapa 2013

Read more ...

Saturday, 25 May 2013

Sepak Raga Likung Kain Pelikat

Assalamualaikum w.b.t.. Sepak raga likung kain pelikat, siapa pernah dengar..? Permainan terakhir untuk Karnival Sukan Zon Timur kali ini.. Tahu peraturan?

Setiap kumpulan ada 10 orang.. Seorang tidak boleh sepak raga tu melebihi 3 kali.. Hanya 2 kali dibenarkan jatuh dan jika jatuh kali ke-tiga permainan akan ditamatkan.. Permainan berlangsung 3 minit.. Jika ianya jatuh 3 kali dalam masa sebelum 5 minit, permainan akan ditamatkan..

Alhamdulillah, dalam 3 negeri berkenaan, Kelantan menang!

#Bersiap sedia nak balik Kelantan.. Tengah tunggu result keseluruhan..

Published with Blogger-droid v2.0.10
Read more ...

Gangguan dalam solat ..

Read more ...

Saya Sebenarnya Isteri Dia Episod 7

Assalamualaikum w.b.t.. Sebelum ni Eraz ada update Saya Sebenarnya Isteri Dia Episod 6.. Tapi malam ni tak dapat nak tengok sebab berada di UiTM Chendering Terengganu sebab ada Karnival Sukan Wilayah Timur.. Tapi search awal-awal sinopsis just nak tahu hujung pangkal.. Siapa yang belum tengok, boleh baca sinopsis ni dulu..

Haqimy mengajak Syaf ke kebun durian.. Mereka pergi bersama-sama adik Haqimy Imah.. Di kebun, Syaf digigit pacat.. Haqimy cuba membantu,namun kebetulan Firash tiba.. Firash naik marah kerana menyangka Haqimy ingin ambil kesempatan terhadap Syaf.. Dia yang bengang lalu menumbuk Qimy.. Firash dengan segera bawa Syaf berlalu dari situ lalu.Di pertengahan jalan, Firash berhenti dan mengubati Syaf.. Sementara ibu Qimy mula berkenan pada Syaf sebagai menantu.. Pulang dari kampung, Syaf mendapat pertukaran kerja di Terengganu..

SUMBER

#Autopost entri sebabnya masa ni Eraz dah tidur.. Haha..

Read more ...

Friday, 24 May 2013

Kembali ke kampus ..

Assalamualaikum w.b.t.. Bukan kembali kepada kampus dulu, tapi kembali ke kampus orang lain.. Hehe.. Siapa student UiTM Chendering kat sini? Malam ni kami stay di sini sempena Karnival Sukan Zon Timur.. Seronok juga dapat kembali ke kampus orang ni walaupun feelnya tak sama macam kembali ke kampus sendiri.. ;D

#Bilik sapa la Eraz lepak ni.. Mungkin salah seorang pembaca entri ni.. Nama hostel ni, Kerawang.. Betul ke tak ni..

Read more ...

Masjid Terapung, Kuala Ibai, Terengganu

Assalamualaikum w.b.t.. Perjalanan ke Terengganu sempena Karnival Sukan Wiyalah Timur sampai di Masjid Terapung, Kuala Ibai, Terengganu.. Sempat berhenti solat.. Seterusnya akan ke Terengganu Equastrian Resort (TER) untuk permainan pertama, Boling!

Semasa perjalanan tadi, terserempak dengan satu kemalangan.. Hilux terbalik.. Mungkin sebab jalan licin dan laju.. Kawasan tu selekoh.. Kemalangan berseorang.. Nasib baik mungkin tiada kenderaan lain yang lalu masa tu.. Tengoknya keadaan macam ok cuma Hilux tu terselit di sebalik pokok..

#Pada yang balik kampung, berhati-hatilah di Jalan Raya

Published with Blogger-droid v2.0.10
Read more ...

Belajar dari kesilapan

Read more ...

Thursday, 23 May 2013

Janji yang tidak ditunaikan!

Assalamualaikum w.b.t.. Sebenarnya semalam kami beli satu barang peralatan dirumah.. Ikutkan janji, hari ni diaorang akan datang untuk memasang.. Tunggu punya tunggu bermula pagi, sampai maghrib tak sampai-sampai.. Tengahari dah cuba call, katanya petang akan sampai.. Bila pukul 6 tak sampai lagi, cuba call lagi, tapi terus tak masuk line.. Then lepas maghrib barulah mereka return call cakap tak sempat dah nak pergi pasang untuk kami..

Naik angin tu bukannya apa, at least beritahu la yang tak dapat nak datang.. Bagitahu awal.. Kalau dah beritahu, boleh la buat perancangan lain kan.. Ini duk umah je la.. Sib baik dapat juga settlekan hal yang ada kat umah tu sambil-sambil menunggu..

#Bila pula akan diaorang datang? Errmmm... Harap-harap cepat la...

Read more ...

Bila sakit hati ..

Assalamualaikum w.b.t.. Kadang-kadang tu, bila kita dah sakit hati, automatik hilang mood dan boleh sampai sakit kepala..
Read more ...

Nombor Plat Selepas WYY

Assalamualaikum w.b.t.. Apa nombor plat kenderaan bagi Wilayah Persekutuan selepas tamatnya siri WYY.. Sesuatu yang menarik untuk diketahui.. Siapa yang ada baca mStar Online hari ni, akan jumpa artikel tentang persoalan apakah nombor plat selepas WYY.. Apa-apa pun, mesti akan tiba masanya Kementerian Pengangkutan umumkan apa nombor plat seterusnya..

Korang rasa apa nombor plat yang akan dijana? Macam Sabah Sarawak? Tunggu...

Published with Blogger-droid v2.0.10
Read more ...

Wednesday, 22 May 2013

Senarai Peserta 'Menang Topup dan Review Blog Bersama SEGMEN ERAZ FADLI'


Assalamualaikum w.b.t.. Alhamdulillah.. Selepas Segmen 'Menang Topup dan Review Blog Bersama SEGMEN ERAZ FADLI' dilancarkan, seramai 68 blogger yang telah sudi memberi sedikit masa untuk membuat entri yang simple dan senang ni.. Jutaan terima kasih diucapkan sekali lagi.. Untuk semakan senarai peserta, boleh klik SINI..

Jika korang memerlukan link blog untuk aktiviti blogwalking, inilah masanya.. Semua peserta dapat blogwaking melawat blog peserta yang lain supaya blog kita dikenali.. Jangan menunggu blogger lain melawat blog kita dahulu.. Apa kata, kita yang mulakan.. Selamat ber'blogwalking'.. Jangan lupa jugak, tinggalkan jejak..

Pengumuman DUA blogger yang bertuah untuk mendapat Top-Up RM 5 dan SATU blog untuk direview akan diumumkan pada Isnin ini (27 Mei 2013).. Insyaallah.. Ada urusan kerja yang menjadi kekangan iaitu terpaksa berkampung di Terengganu kerana terlibat dengan Karnival Sukan Zon Timur.. Pemilihan adalah melalui Mr. Random.org.. Untuk senarai peserta, boleh klik SINI.. Jutaan terima kasih diucapkan kepada semua yang memberi sokongan.. Terima kasih..

Read more ...

Rasa macam dah kembang muka ni ..


Assalamualaikum w.b.t.. Bila tengok-tengok diri sendiri yang terbaru ni, rasa muka ni macam dah kembang.. Dulu ada orang kata, sebelum kahwin, kurus.. Lepas kahwin, maybe juga masih kurus.. Tapi bila nak jadi bapak, mula naik.. Errmmm.. Ada betul ke? Hehe.. Kena kawal ni baik-baik ni.. Dah kembang tu, rasanye macam muka yang tak berapa nak handsome ni pun berubah.. Hehe..

#Gambar terbaru yang diambil oleh rakan office selepas mesyuarat pagi tadi.. Masuk mesyuarat dengan perut lapar, tapi diakhir mesyurat ada makanan.. Terus isi perut! Terima kasih kepada penaja yang bertudung pink tu.. ;)

Read more ...

Kita mesyuarat dulu ..

Assalamualaikum w.b.t.. Sebelum mula kerja, kita mesyuarat dulu.. Breakfast pun belum lagi ni.. Tahan je la.. Tak sempat..

Published with Blogger-droid v2.0.10
Read more ...

Tuesday, 21 May 2013

Masterchef Selebriti Malaysia 2 : Sabhi Saddi Selebriti Ke 8 Tersingkir

Assalamualaikum w.b.t.. Terjawab sudah bahawa Sabhi Saddi menjadi selebriti ke 8 tersingkir selepas Norish Karman.. Sebelum ini, ketiga-tiga mengumumkan bahawa kumpulan merah telah tewas kepada kumpulan di cabaran luar.. Kumpulan Merah diketuai oleh Kenchana Devi dan dianggotai oleh Rozita Che Wan, Sabhi Saddi, Celina, Lydiawati dan Syura..

Untuk pusingan penyingkiran, Kenchana Devi sebagai ketua kumpulan perlu menyelamatkan seorang daripada kumpulan merah untuk tidak beraksi di pusingan penyingkiran.. Dengan begitu susah sekali, Kenchana akhirnya memilih Syura.. Ianya mungkin kerana masakan Syura diantara yang dipuji oleh chef..

Tema pusingan penyingkiran kali ini ialah breakfast atau sarapan.. Kenchana dan Celina memilih untuk membuat menu yang berlainan daripada biasa yang mana mungkin mendapat extra mark untuk tidak tersingkir.. Manakala Che Ta, Lydia dan Sabhi telah memilih menu Nasi Lemak.. Akhirnya setelah mereka dikatakan terpaksa bersaing antara penghasil nasi lemak itu, Sabhi Saddi diumumkan sebagai selebriti ke 8 tersingkir bagi Masterchef Selebriti Malaysia Musim Ke 2 kali ini..

Read more ...

Mohon asapnya ditelan ..

Assalamualaikum w.b.t.. Mohon asapnya ditelan?? Aiyooo.. Eraz ada terjumpa satu notis or maybe papan tanda, khas untuk perokok.. Sila baca..

#Mengisi masa lapang sambil menjaga exam!

Published with Blogger-droid v2.0.10
Read more ...

Mati Diserang Sakit Jantung Akibat Terlebih Kerja


Assalamualaikum w.b.t.. Artikel 'Mati Diserang Sakit Jantung Akibat Terlebih Kerja' ni Eraz snap daripada Harian Metro.. Apa yang Eraz baca, di Beijing, seorang lelaki telah meninggal dunia akibat serangan jantung di pejabatnya, dipercayai akibat menanggung kerja berlebihan.. Rutin kerja berlebihan itu berterusan sejak lebih sebulan lalu..

#Untuk semua, jalanilah kehidupan yang normal.. Eraz dulu pun dalam kategori 'giler' kerja juga.. Giler tu bukan sebab nak giler sangat, tapi komitmen.. Tapi sejak kahwin ni, semua dah normal.. Alhmdulillah.. Kadang-kdang tu, terpaksa menggila juga la.. Biasa tu.. Haha..

Read more ...

Monday, 20 May 2013

Semakan Keputusan Pertukaran Guru (e-GTukar) Jun 2013

Assalamualaikum w.b.t.. Masanya telah tiba untuk membuat semakan keputusan pertukaran guru (e-GTukar) untuk sesi Jun 2013.. Berita ni Eraz dapat tahu daripada Saudara Mohd Adha.. Kredit untuk beliau.. Semakan tu bukan sekarang, tetapi pada 23 Mei 2013 iaitu pada hari Khamis ini..

Jadi, Eraz nak ucapkan Good Luck pada semua calon guru yang telah membuat permohonan permohonan guru tu.. Tahun lepas, kawan baik Eraz telah berjaya dalam pertukaran dari Sarawak ke Perak.. Tapi dalam usaha nak tukar Kelantan lagi tu.. Hehe.. Good Luck kawan..

Bagi yang tidak berjaya dalam pertukaran kali ini, cuba lagi untuk sesi seterusnya ya.. Jangan putus asa.. Jangan frust sangat.. Mungkin ada hikmah dalam keputusan yang korang dapat.. Insyaallah.. Jadi jangan tarikh keramat iaitu 23 Mei 2013 - Khamis untuk membuat semakan keputusan pertukaran guru menerusi e-GTukar untuk sesi Jun 2013..



Read more ...

Menang Topup dan Review Blog Bersama SEGMEN ERAZ FADLI


ERAZ FADLI mengajak semua blogger untuk join Menang Topup dan Review Blog Bersama SEGMEN ERAZ FADLI.. Segmen yang sangat simple dan insyaallah akan memberi manfaat kepada semua.. Segmen ini bermula pukul 2.30 Petang pada hari Isnin - 20 Mei 2013 hingga pukul 2.30 Petang Rabu 22 Mei 2013.. 2 Hari!

DUA blogger yang bertuah akan mendapat Top-Up RM 5.. Pemilihan melalui Mr. Random.org.. Manakala SEORANG blogger akan direview blognya juga pemilihan melalui Mr. Random.org..
Syarat : -
  1. Follow blog Eraz, dan like Page E'raz Fadli.. 
  2. Buat tajuk entri Menang Topup dan Review Blog Bersama SEGMEN ERAZ FADLI..
  3. Copy coding code yang telah disediakan di SINI dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan publish entri..
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen ini..
Coding Entri :

Cara nak paste coding entri :



Cara nak paste coding entri :


# Senang.. Idea cara yang simple dan mudah ini dikreditkan kepada blogger MiaLiana..

SENARAI PESERTA 
  1. http://dunia-iekafarhana.blogspot.com/2013/05/menang-topup-dan-review-blog-bersama.html
  2. http://rusukiri.blogspot.com/2013/05/menang-topup-dan-review-blog-bersama.html
  3. http://furrasbubblynotes.blogspot.com/2013/05/menang-topup-dan-review-blog-bersama.html
  4. http://norminieza.blogspot.com/2013/05/menang-topup-dan-review-blog-bersama.html
  5. http://www.jiakreatifelt.com/2013/05/menang-topup-dan-review-blog-bersama.html
  6. http://zamani84.blogspot.com/2013/05/menang-topup-dan-review-blog-bersama.html
  7. http://chocolatesunshinedanbo.blogspot.com/2013/05/menang-topup-dan-review-blog-bersama.html
  8. http://www.mialiana.com/2013/05/menang-topup-dan-review-blog-bersama.html
  9. http://www.syuhadasalleh.my/2013/05/menang-topup-dan-review-blog-bersama.html
  10. http://anislvince.blogspot.com/2013/05/menang-topup-dan-review-blog-bersama.html
  11. http://sweetyzhanieyz83.blogspot.com/2013/05/menang-topup-dan-review-blog-bersama.html
  12. http://misteriomuchacha.blogspot.com/2013/05/menang-topup-dan-review-blog-bersama.html
  13. http://blog-threeinone.blogspot.com/2013/05/menang-topup-dan-review-blog-bersama.html
  14. http://farahwahyda.blogspot.com/2013/05/menang-topup-dan-review-blog-bersama.html
  15. http://juliajamaludin.blogspot.com/2013/05/menang-topup-dan-review-blog-bersama.html
  16. http://fifyfirdausi.blogspot.com/2013/05/menang-topup-dan-review-blog-bersama.html
  17. http://www.paly.my/2013/05/menang-topup-dan-review-blog-bersama.html
  18. http://masespiranza.blogspot.com/2013/05/menang-topup-dan-review-blog-bersama.html
  19. http://rahsiabintanghati.blogspot.com/2013/05/menang-topup-dan-review-blog-bersama.html
  20. http://littlebearinlove.blogspot.com/2013/05/menang-topup-dan-review-blog-bersama.html
  21. http://maerahim.blogspot.com/2013/05/menang-topup-dan-review-blog-bersama.html
  22. http://sayabloggerbaru2012.blogspot.com/2013/05/menang-topup-dan-review-blog-bersama.html
  23. http://jelezkah.blogspot.com/2013/05/menang-topup-dan-review-blog-bersama.html
  24. http://zafirahzarrae.blogspot.com/2013/05/menang-topup-dan-review-blog-bersama.html
  25. http://secretofshaila.blogspot.com/2013/05/menang-topup-dan-review-blog-bersama_8105.html
  26. http://nora-norasyimahsaifullahoifficialblog.blogspot.com/2013/05/menang-topup-dan-review-blog-bersama.html
  27. http://munauwaratul.blogspot.com/2013/05/menang-topup-dan-review-blog-bersama.html
  28. http://budakmanja94.blogspot.com/2013/05/menang-topup-dan-review-blog-bersama.html
  29. http://diarionlinenurul.blogspot.com/2013/05/menang-topup-dan-review-blog-bersama.html
  30. http://naksusu.blogspot.com/2013/05/menang-topup-dan-review-blog-bersama.html
  31. http://hanazaty.blogspot.com/2013/05/menang-topup-dan-review-blog-bersama.html
  32. http://pelaikamonsterer.blogspot.com/2013/05/menang-topup-dan-review-blog-bersama.html
  33. http://nanaownlife.blogspot.com/2013/05/menang-topup-dan-review-blog-bersama.html
  34. http://xeerazara.blogspot.com/2013/05/menang-topup-dan-review-blog-bersama.html
  35. http://iyraacariyno.blogspot.com/2013/05/menang-topup-dan-review-blog-bersama.html
  36. http://www.mujadafewa.my/2013/05/menang-topup-dan-review-blog-bersama.html
  37. http://fakhruru.blogspot.com/2013/05/menang-topup-dan-review-blog-bersama.html
  38. http://iehahfarihah.blogspot.com/2013/05/menang-topup-dan-review-blog-bersama.html
  39. http://maszull.blogspot.com/2013/05/menang-topup-dan-review-blog-bersama.html
  40. http://nuraribahizni.blogspot.com/2013/05/menang-topup-dan-review-blog-bersama.html
  41. http://pinkmerahlembut.blogspot.com/2013/05/menang-topup-dan-review-blog-bersama.html
  42. http://coretanhatikathy.blogspot.com/2013/05/menang-topup-dan-review-blog-bersama.html
  43. http://aynasyafiqah.blogspot.com/2013/05/menang-topup-dan-review-blog-bersama.html
  44. http://irapunyela.blogspot.com/2013/05/menang-topup-dan-review-blog-bersama.html
  45. http://syazwanieafandi.blogspot.com/2013/05/menang-topup-dan-review-blog-bersama.html
  46. http://anisfadliyana.blogspot.com/2013/05/menang-topup-dan-review-blog-bersama.html
  47. http://darlieyana.blogspot.com/2013/05/menang-topup-dan-review-blog-bersama.html
  48. http://syafiqaazizan.blogspot.com/2013/05/menang-topup-dan-review-blog-bersama.html
  49. http://www.hanasays.com/2013/05/segmen-menang-topup-dan-review-blog.html
  50. http://aennpunyerbelog.blogspot.com/2013/05/menang-topup-dan-review-blog-bersama.html
  51. http://farispunyabelog.blogspot.com/2013/05/menang-topup-dan-review-blog-bersama.html
  52. http://kisahsidairy.blogspot.com/2013/05/menang-topup-dan-review-blog-bersama.html
  53. http://ceritamayapersada.blogspot.com/2013/05/menang-topup-dan-review-blog-bersama.html
  54. http://jiesusanos.blogspot.com/2013/05/menang-topup-dan-review-blog-bersama.html
  55. http://coretangirlblog.blogspot.com/2013/05/menang-topup-dan-review-blog-bersama.html
  56. http://www.opzzpinky.my/2013/05/menang-topup-dan-review-blog-bersama.html
  57. http://syaza-applemints.blogspot.com/2013/05/menang-topup-dan-review-blog-bersama.html
  58. http://azyanramle.blogspot.com/2013/05/menang-topup-dan-review-blog-bersama.html
  59. http://jomkitamengundi.blogspot.com/2013/05/menang-topup-dan-review-blog-bersama.html
  60. http://annurgiveaway.blogspot.com/2013/05/menang-topup-dan-review-blog-bersama.html
  61. http://april-in-love.blogspot.com/2013/05/menang-topup-dan-review-blog-bersama.html
  62. http://teenagersareawesome.blogspot.com/2013/05/menang-topup-dan-review-blog-bersama.html
  63. http://umikasum.blogspot.com/2013/05/menang-topup-dan-review-blog-bersama.html
  64. http://whenmyhandsmeetthekeybroad.blogspot.com/2013/05/menang-topup-dan-review-blog-bersama.html
  65. http://nurfara-hani.blogspot.com/2013/05/menang-topup-dan-review-blog-bersama.html
  66. http://aimionlyforcontest.blogspot.com/2013/05/menang-topup-dan-review-blog-bersama.html
  67. http://ifahpunyalifestory.blogspot.com/2013/05/menang-topup-dan-review-blog-bersama.html
  68. http://sharingiscaring-fiza.blogspot.com/2013/05/menang-topup-dan-review-blog-bersama.html
PENYERTAAN TELAH DITUTUP !
Read more ...

Nasihat Wan Akashah Wan Abdul Hamid kepada Afiq Muiz

Wan Akashah Wan Abdul Hamid

Assalamualaikum w.b.t.. Kisah Afiq Muiz yang dikatakan telah derhaka kepada ibunya memang telah tersebar luas di media massa Malaysia.. Pendapat peribadi, perkara seperti ini eloklah diselesaikan secara tertutup.. Ini melibatkan keluarga.. Tapi, Eraz tak nak komen lebih jauh kerana ini masalah keluarga mereka.. Cuma Eraz tertarik untuk share apa yang pendakwah selebriti, Wan Akashah Wan Abdul Hamid nasihatkan kepada Afiq Muiz.. 

Kata Wan Akashah, sebagai anak, Afiq tidak boleh memburuk ibunya kepada umum walaupun ibunya itu telah membuat kenyataan media yang dia kecewa dan sedih dengan perubahan sikap anaknya itu sejak bergelar pelakon..

"Bertaubatlah pada Allah kerana di antara akibat dan bala yang Dia turunkan pada hambanya dengan segera apabila anak menderhaka kepada ibu dan ayah mereka.. Dalam keadaan ini, hadis Nabi ada menyatakan bahawa keredhaan Allah terletak pada keredhaan ibu bapanya dan kemurkaan Allah terletak pada kemurkaan ibu bapanya.. Biarpun ibu dan ayah itu jahat, anak wajib menghormati mereka yang membesarkannya sejak kecil lagi.. Lebih baik Afiq tidak bertindak mengikut emosi dan perasaan, bertenang dan jumpa ibu serta bawa berbincang. Minta maaf kepada ibu atas segala dosa yang dilakukan itu.."

"Ingat, kejayaan dia (Afiq) adalah datang daripada ibu bapa yang mendidiknya.. Macam mana sekalipun, anak wajib menghormati ibu bapanya terutama ibu.. Dalam hadis ada menyebut, antara amalan yang paling disukai Allah ialah sembahyang pada awal waktu dan berbuat baik pada ibu bapa.. Walau apa pun kejutan yang dibuat ibu daripada segi kenyataan atau tingkah laku, kita mesti wajib hormat walaupun tidak suka. Sebagai anak mesti mengalah, bukannya kutuk.. Dalam hal ini, letakkan kekasih di tepi.. Kerana cinta kepada kekasih boleh membutakan hati antara kaca dan permata kerana cinta membuatkan kita tidak dapat melihat kebenaran dan jasa ibu dan bapa kita.."

Sebagai bersumberkan mStar Online, sama-samalah kita fahami kata-kata pendakwah selebriti, Wan Akashah Wan Abdul Hamid itu supaya dijadikan panduan untuk menjalani hidup kita seterusnya.. Ibu bapa adalah segalanya.. Siapa yang dah lama tak bertanya khabar ibu dan bapa masing-masing, jom kita call sekarang!
Read more ...

Sunday, 19 May 2013

Radhi menyerlah, Celina menurun, Enot hampir tersingkir : MSM2

Assalamualaikum w.b.t.. Sebenarnya tak de mood nak update blog malam ni tetapi buat juga sebab mungkin ada yang nak tahu tentang perkembangan terkini dalam Masterchef Selebriti Malaysia Musim Ke - 2.. Untuk pusingan penyingkiran malam ini, Radhi OAG, Celina, Syura dan Enot telah menyenaraikan diri untuk bertarung dalam pusingan penyingkiran..

Pusingan penyingkiran malam ini bertemakan Belut! Eraz sendiri pun tak pernah makan belut.. Jadi, setelah tamat, Radhi diumumkan sebagai masakan paling menyerlah.. Manakala Syura diberi komen ok dan tak ok.. Manakala Celina pula menampakkan prestasi yang makin menurun dari hari ke hari..

Lastly, Enot diumumkan sebagai selebriti yang akan tersingkir pada malam ini.. Komen chef ialah selain belut berkenaan over cook, chef menegur Enot supaya memasak untuk pelanggan, bukan untuk diri sendiri.. Maksudnya, walaupun tak suka, hidangkanlah juga untuk memuaskan hati pelanggan.. Tetapi semasa ingin melangkah ke pintu besar, pintu berkenaan berkunci akhirnya Chef Zubir mengumumkan tiada penyingkiran.. Terselamatlah Enot..

Sekian,

Read more ...

Bercinta Ubat Migrain

Assalamualaikum w.b.t.. Bercinta Ubat Migrain.. Satu artikel yang menarik untuk dikongsikan.. Artikel ni Eraz dapat daripada Kosmo.. Mengikut artikel berkenaan, ia berlaku disebabkan oleh lonjakan hormon endorfin semasa bercinta.. Hormon Endorfin merupakan bahan kimia yang menghilangkan kesakitan tubuh.. Selain tu, aktiviti sukan olahraga boleh mendorong kurangnya migrain dan sakit kepala..

#Kalau nak bercinta pun, cari la yang sesuai.. Cari yang boleh terima diri kita.. Hormat orang tua kita..

Published with Blogger-droid v2.0.10
Read more ...

Sahabat ..

Assalamualaikum w.b.t.. Just nak share dengan korang satu lirik best.. Lagu Sahabat - Aizat.. "Sahabat…ingat lah kau slalu jadi yang terbaik.."

Read more ...

Saturday, 18 May 2013

Selamat Malam ..


Tidur dengan lena sebab kepenatan..

Published with Blogger-droid v2.0.10
Read more ...

BEN ASHAARI : RELEVANKAH LAGI BLOG ?


Assalamualaikum w.b.t.. Ben Ashaari kembali dengan segmen terbaru.. Segmen yang akan simple dan masa tutupnya tidak dinyatakan.. Apa yang perlu di buat ialah, berikan pendapat bernas : Relevankah lagi blog sbg platform perniagaan online jika nak dibandingkan dengan laman sosial media yang lain seperti Facebook, Twitter, Instagram, Keek dan lain lain? Berikan penjelasan yang ringkas..

Penjelasan saya ialah : Relevan kerana masih ramai pengguna internet diluar sana lebih mudah mencari dengan search google atau yahoo contohnya.. Selain itu, banyak juga membuat perniagaan di Facebook yang mempunyai blog yang mana di blog berkenaan, mereka akan linkkan ke Facebook.. Dengan kata lain, orang diluar lebih senang jumpa dengan membuat carian di internet dan terus ke blog.. Terima kasih..

Siapa yang berminat untuk join segmen ini, boleh klik banner di atas..

Read more ...

Ustaz Kazim diugut bunuh ..

Assalamualaikum w.b.t.. Masa bangun untuk solat Subuh pagi tadi, ternampak pihak Harian Metro update tentang berita Ustaz Kazim Elias diugut bunuh ni di Facebook.. Kata Ustaz Kazim, dia akan berhenti ceramah kerana kecewa difitnah! Ianya merisaukan beliau kerana bimbang sesuatu buruk menimpa keluarganya kerana selain dimaki hamun dalam blog dan Facebook, ada yang datang ke rumahnya dan pusat pengajian memberi ugutan mahu memukul dan membunuhnya.. Alahai..

Sampai macamtu sekali.. Antara sebab lain, dia dituduh 'Ustaz Politik'.. Kenapa? Ustaz Kazim telah jelaskan secara menyeluruh di Harian Metro hari ini..

#Macam-macam la dunia sekarang.. Periuk nasi orang pun ditutup..

Published with Blogger-droid v2.0.10
Read more ...

Friday, 17 May 2013

Sebenarnya Saya Isteri Dia Episod 6

Assalamualaikum w.b.t.. Malam ni rupanya dah episod 6 untuk drama Sebenarnya Saya Isteri Dia.. Mesti semua orang dah tahu tentang sinopsis drama ni.. Seriusnya Eraz tak tengok dari awal.. Jadi tak faham sangat.. Tapi episod 4, sempat tengok Full.. Tapi malam ni, tengah cuba tengok full bagi espisod 6..

Drama Sebenarnya Saya Isteri Dia ni lakonan Izzue Islam dan Tiz.. Menarik juga sebenarnya drama ni.. Tapi malangnya tak sempat nak follow.. Nak rekod tu, kadang-kadang terlupa.. Episod 6 nampaknya mereka berada di kampung.. Datangnya Kimi, lagi buat hubungan mereka seakan tegang.. Last sekali kantoi dengan Tok Wannya.. Tapi elok juga kot sebab maybe boleh merapatkan hubungan mereka.. Cuba layan Episod 7 la pulak minggu depan... Iklan TV3 ni lama giler! Adoi..

#Tiz memang nampak muda jika bertudung.. Bagi yang tak tahu, drama Sebenarnya Saya Isteri Dia salah satu drama bertudung Tiz..

Published with Blogger-droid v2.0.10
Read more ...