DeXandra Perfume | Team Eraz Fadli
Kelab Blogger Ben Ashaari

Thursday, 28 February 2013

Chocolate Indulgence _ Terbaik !



Hari ini isteri beli kan pada suami nya kek secret recipe.. Sah-sah la beli sentiasa jadi favourite.. Sekejap je boleh habis.. Sepotong je kan.. Lepas tu,  terus kenyang.. Dinner tetap dinner kan.. Kek favourite Eraz di Secret Recipe ialah Chocolate Indulgence.. Kalau korang? Korang pilih kek mana satu? Jom share!

P/S : Sampai awal di rumah, so rehat sambil makan kek dan air teh! Tenang..

Published with Blogger-droid v2.0.10
Read more ...

(VIDEO) Cinta Harus Memiliki : Adibah Noor, Dina & Elvira


Sedia maklum, Konsert Anuar Zain Tiga Dekad dah berlalu baru-baru ni.. Info daripada Budiey menyatakan bahawa pihak Anuar Zain Network akan keluarkan DVD Konsert Anuar Zain Tiga Dekad.. Eraz seriusnya memang tak sempat nak tengok pun lagi video-video Konsert Anuar Zain Tiga Dekad ni di Youtube.. Ada terbaca berita di akhbar tetapi tak penuh.. Dengar-dengar positif.. 

Masa duk merayau-rayau di Youtube tadi, mula buka satu VIDEO Cinta Harus Memiliki, nyanyi Anuar Zain bersama Adibah Noor, Dina & Elvira.. Katanya kejutan.. Mungkin kejutan daripada vokal mereka yang mantap! Siapa yang belum tengok, boleh tengok dulu di terutama di minit ke 4.00.. Terbaik gabungan 3 suara ni.. Kalau kena pilih lagu, memang boleh meletop.. So! Layan sekejap..



p/s : Mengaku bukan peminat Anuar Zain, tapi sesetengah lirik lagu dia sangat bagus!

Read more ...

Traffic Rank Alexa.com Blog Eraz Fadli #3


Assalamualaikum w.b.t.. Selepas buat entri tentang kedudukan Traffic Rank Alexa.com pada 24 Februari 2013 - 4 hari lepas, (Rujuk entri INI), hari ini Eraz update lagi sekali tentang ranking ini.. Eraz rasa macam semangat untuk terus menerus menulis blog bila setiap hari ranking ini menuju ke arah yang lebih baik.. Pernah korang semak kedudukan blog korang? Jika nak semak, boleh klik Traffic Rank Alexa.com..

Alhamdulillah, Alexa Traffic Rank blog E'raz kini berada di kedudukan 163 248 bagi Global Rank dan untuk kedudukan di Malaysia ialah 768.. Kedudukan ini nampak bahawa E'raz masih berjaya mengekalkan dan berada di antara kedudukan 100 000 dan 200 000 untuk Global Rank dan bawah 1000 untuk kedudukan di Malaysia.. Insyaallah nak berada di tempat yang lebih baik.. Jadi, juta-juta terima kasih sekali lagi kepada blogger-blogger yang selalu singgah ke blog ini.. Sokongan korang amatlah E'raz hargai.. Juga kepada blogger yang banyak memberi tunjuk ajar.. Thanx!

Read more ...

Al-Kisahnya Lyssa Faizureen


Assalamualaikum.. Selamat Pagi.. Entri hari ini Eraz mulakan dengan kisah blogger Lyssa Faizureen.. Kali pertama Eraz buat entri tentang Lyssa Faizureen ni.. Kenapa? Kerana kisah blognya yang hampir berkubur kerana masalah domain.. Hal ni Eraz dapat tahu daripada blogger Ben Ashaari.. Lepas tu baca pula entri dari Hasrul Hassan tentang blog Lyssa Faizureen (LYSSASECRET) berkubur?.. 

Semuanya kerana domain tamat tempoh sah.. Hadiah domain tu Lyssa menang sekitar tahun 2011 dulu.. Disebabkan tidak dapat direnew, blog Lyssa hampir tidak dapat dikembalikan.. Tapi alhamdulillah dengan bantuan blogger-blogger lain, Lyssa dapat kembalikan domain berkenaan.. Kisah penuh dengan penjelasan, korang boleh baca di entri Hasrul Hassan dan Ben Ashaari..

Jadi, sama-samalah kita berhati-hati dalam kes ini.. 

Read more ...

Wednesday, 27 February 2013

Nasi Goreng Cendawan

Nasi Goreng Cendawan

Nasi Goreng Cendawan.. Mesti korang semua pernah dengar kan menu tu.. Nasi Goreng Cendawan memang salah satu favourite Eraz dari mula-mula jejak di restoran berhampiran office Eraz ni.. Datang je kedai ni, mesti tempah Nasi Goreng Cendawan tanpa berfikir panjang.. Paling best, semestinya cendawan tu la.. Ini sebenarnya menu E'raz pada tengahari tadi.. Tengahari tadi keluar dengan rakan office masa lunch.. Masa ini juga la terjadinya peristiwa INI.. Potong mood..

#Plan nak menyelesaikan satu perkara di rumah ni! Good Luck untuk diri sendiri.. 

Published with Blogger-droid v2.0.10
Read more ...

Merokok Dalam Restoran!


Perkara ini boleh mendatangkan ketidakselesaan dan mungkin kemarahan kepada orang sekeliling.. Restoran ni dah menyediakan tempat di dalam dan di luar restoran untuk makan.. Kalau dah rasa nak merokok sangat, sila la siap-siap makan kat luar... Tak fikir ke pasal orang sedang makan, kanak-kanak ke... Ini disebabkan rokok dia, baju kita pun berbau..

Ini semua kesedaran sivik.. Kalau la betul pun tak tahan nak merokok, sila la merokok di luar kedai.. Jadi tak perlu orang tegur dulu, baru nak berubah.. Baiki diri sendiri.. Berfikirlah dengan wajar.. Tak semua orang merokok, tak semua orang suka bau asap rokok.. Kesian la pada wanita mengandung atau kanak-kanak sekeliling.. Kalau nak merokok, sila kan, tapi tengok tempat.. Assalamualaikum..

Published with Blogger-droid v2.0.10
Read more ...

Senarai Peserta Segmen Blogwalking oleh Eraz Fadli


Assalamualaikum dan Selamat Pagi.. Alhamdulillah.. Segmen Blogwalking oleh Eraz Fadli telah berlangsung selama +-15 jam semalam dan mendapat penyertaan yang amat menggalakkan walaupun dalam masa yang singkat.. Terima kasih kepada 85 peserta yang telah memberi masa untuk sertai segmen berkenaan.. 

Apa yang diharapkan kepada semua, tujuan utama SEGMEN ini dilaksanakan adalah untuk semua peserta dapat blogwaking melawat blog peserta yang lain supaya blog kita dikenali. Jangan menunggu blogger lain melawat blog kita dahulu. Apa kata, kita yang mulakan. Selamat ber'blogwalking'.. Jangan lupa jugak, tinggalkan jejak..

Pengumuman Top Refferal yang bertuah akan diumumkan dalam satu entri khas nanti.. Insyaallah hari Jumaat ini.. Untuk senarai peserta, boleh klik SINI.. Jutaan terima kasih diucapkan kepada semua yang memberi sokongan.. Terima kasih..

Read more ...

Tuesday, 26 February 2013

Segmen Blogwalking oleh Eraz Fadli


Eraz Fadli mengajak semua blogger untuk join Segmen Blogwalking oleh Eraz Fadli.. Segmen yang sangat simple dan insyaallah akan memberi manfaat kepada semua.. Segmen ini bermula pukul 8.30 pagi hingga 11.59 malam ini sahaja.. Top Refferal akan mendapat sesuatu.. 

Syarat : -
  1. Follow blog Eraz, dan like Page E'raz Fadli.. 
  2. Buat tajuk entri Segmen Blogwalking oleh Eraz Fadli..
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan publish entri..
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen ini..

Coding Entri :


Cara nak paste coding entri :

# Senang.. Idea cara yang simple dan mudah ini dikreditkan kepada blogger Mia Liana..

SENARAI PESERTA :

  1. http://nurinafarhana.blogspot.com/2013/02/segmen-blogwalking-oleh-eraz-fadli.html
  2. http://asmarpunyablog.blogspot.com/2013/02/segmen-blogwalking-oleh-eraz-fadli.html
  3. http://violetungupurple89.blogspot.com/2013/02/segmen-blogwalkingeraz-fadli.html
  4. http://fifyfirdausi.blogspot.com/2013/02/segmen-blogwalking-oleh-eraz-fadli.html
  5. http://www.mujadafewa.my/2013/02/segmen-blogwalking-oleh-eraz-fadli.html
  6. http://dzakircrew.blogspot.com/2013/02/segmen-blogwalking-oleh-eraz-fadli.html
  7. http://www.pakciklie.com/2013/02/segmen-blogwalking-oleh-eraz-fadli.html
  8. http://nurasyiqin113.blogspot.com/2013/02/segmen-blogwalking-oleh-eraz-fadli.html
  9. http://zamani84.blogspot.com/2013/02/segmen-blogwalking-oleh-eraz-fadli.html
  10. http://rynanorfarhana.blogspot.com/2013/02/segmen-blogwalking-oleh-eraz-fadli.html
  11. http://www.mialiana.com/2013/02/segmen-blogwalking-oleh-eraz-fadli_26.html
  12. http://www.araublogger.com/2013/02/segmen-blogwalking-oleh-eraz-fadli.html
  13. http://www.permatabiru.my/2013/02/segmen-blogwalking-oleh-eraz-fadli.html
  14. http://diarikuwaniesyazwani.blogspot.com/2013/02/segmen-blogwalking-oleh-eraz-fadli.html
  15. http://ibuamirulpunyeblog.blogspot.com/2013/02/segmen-blogwalking-oleh-eraz-fadli.html
  16. http://www.kisahemasputih.com/2013/02/segmen-blogwalking-oleh-eraz-fadli.html
  17. http://maszull.blogspot.com/2013/02/segmen-blogwalking-oleh-eraz-fadli.html
  18. http://naksusu.blogspot.com/2013/02/segmen-blogwalking-oleh-eraz-fadli.html
  19. http://furrasbubblynotes.blogspot.com/2013/02/segmen-blogwalking-oleh-eraz-fadli.html
  20. http://diarionlinenurul.blogspot.com/2013/02/segmen-blogwalking-oleh-eraz-fadli.html
  21. http://fatihahfazlin333.blogspot.com/2013/02/segmen-blogwalkin-oleh-eraz-fadli.html
  22. http://www.ainizakaria.my/2013/02/segmen-blogwalking-oleh-eraz-fadli.html
  23. http://cikzaniff.blogspot.com/2013/02/segmen-blogwalking-oleh-eraz-fadli.html
  24. http://shasafiez.blogspot.com/2013/02/segmen-blogwalking-oleh-eraz-fadli.html
  25. http://misteriomuchacha.blogspot.com/2013/02/segmen-blogwalking-oleh-eraz-fadli.html
  26. http://anakenyusni.blogspot.com/2013/02/segmen-blogwalking-oleh-eraz-fadli.html
  27. http://smileandsmile123bye.blogspot.com/2013/02/segmen-blogwalking-oleh-eraz-fadli.html
  28. http://kkpyacrita.blogspot.com/2013/02/segmen-blogwalking-oleh-eraz-fadli.html
  29. http://sweetmamaintan.blogspot.com/2013/02/segmen-blogwalking-oleh-eraz-fadli.html
  30. http://celotehsiaieen.blogspot.com/2013/02/segmen-blogwalking-oleh-eraz-fadli.html
  31. http://anakadamsedangbercerita.blogspot.com/2013/02/segmen-blogwalking-oleh-eraz-fadli.html
  32. http://mardiyanhani.blogspot.com/2013/02/segmen-blogwalkingeraz-fadli.html
  33. http://www.paly.my/2013/02/segmen-blogwalking-oleh-eraz-fadli.html
  34. http://afiahani.blogspot.com/2013/02/segmen-blogwalking-oleh-eraz-fadli.html
  35. http://diarijejakahangat1.blogspot.com/2013/02/segmen-blogwalking-oleh-eraz-fadli.html
  36. http://lorong-cinta.blogspot.com/2013/02/segmen-blogwalking-oleh-eraz-fadli.html
  37. http://www.cikfie.com/2013/02/segmen-blogwalking-oleh-eraz-fadli.html
  38. http://setphenetomi.blogspot.com/2013/02/segmen-blogwalking-oleh-eraz-fadli.html
  39. http://kisahsikacamata.blogspot.com/2013/02/segmen-blogwalking-eraz-fadli.html
  40. http://amad-jalanan.blogspot.com/2013/02/segmen-blogwalking-oleh-eraz-fadli.html
  41. http://farispunyabelog.blogspot.com/2013/02/segmen-blogwalking-oleh-eraz-fadli.html
  42. http://mulan-sahbanu.blogspot.com/2013/02/segmen-blogwalking-oleh-eraz-fadli.html
  43. http://www.nabilabiela.com/2013/02/segmen-blogwalking-oleh-eraz-fadli.html
  44. http://www.wanitamustanir.com/2013/02/segmen-blogwalking-oleh-eraz-fadli.html
  45. http://budaksukavanilla.blogspot.com/2013/02/segmen-blogwalking-oleh-eraz-fadli.html
  46. http://www.cahayapermata.my/2013/02/segmen-blogwalking-oleh-eraz-fadli.html
  47. http://anisfadliyana.blogspot.com/2013/02/segmen-blogwalking-oleh-eraz-fadli.html
  48. http://sayaabel.blogspot.com/2013/02/segmen-blogwalking-oleh-eraz-fadli.html
  49. http://diaryismah.blogspot.com/2013/02/segmen-blogwalking-oleh-eraz-fadli.html
  50. http://ainimrashihah.blogspot.com/2013/02/segmen-blogwalking-oleh-eraz-fadli.html
  51. http://irapunyela.blogspot.com/2013/02/segmen-blogwalking-oleh-eraz-fadli.html
  52. http://miszfarahanis.blogspot.com/2013/02/segmen-blogwalking-oleh-eraz-fadli.html
  53. http://coretanku-anismasrina.blogspot.com/2013/02/segmen-blogwalking-oleh-eraz-fadli.html
  54. http://missnawa-applestar.blogspot.com/2013/02/segmen-blogwalking-oleh-eraz-fadli.html
  55. http://atienstory0809.blogspot.com/2013/02/segmen-blogwalking-oleh-eraz-fadli.html
  56. http://zurianul.blogspot.com/2013/02/segmen-blogwalking-oleh-eraz-fadli.html
  57. http://majirashid.blogspot.com/2013/02/segmen-blogwalking-oleh-eraz-fadli.html
  58. http://nabihahsejutarasa.blogspot.com/2013/02/segmen-blogwalking-oleh-eraz-fadli.html
  59. http://mrsteddybearlover.blogspot.com/2013/02/segmen-blogwalking-oleh-eraz-fadli.html
  60. http://damnright-welcomestalker.blogspot.com/2013/02/segmen-blogwalking-oleh-eraz-fadli-eraz.html
  61. http://sweetyzhanieyz83.blogspot.com/2013/02/segmen-blogwalking-oleh-eraz-fadli.html
  62. http://umikasum.blogspot.com/2013/02/segmen-blogwalking-oleh-eraz-fadli.html
  63. http://nuramalina113.blogspot.com/2013/02/segmen-blogwalking-oleh-eraz-fadli.html
  64. http://everybloghavetheirownstory.blogspot.com/2013/02/current-chapter-segmen-blogwalking-oleh_26.html
  65. http://ezawarna-warnakehidupan-etuza.blogspot.com/2013/02/segmen-blogwalking-oleh-eraz-fadli.html
  66. http://nshsmirotic-bouncet.blogspot.com/2013/02/segmen-blogwalking-oleh-eraz-fadli.html
  67. http://alamslegacy.blogspot.com/2013/02/segmen-blogwalking-oleh-eraz-fadli.html
  68. http://budaxxperasangoergus.blogspot.com/2013/02/segmen-blogwalking-oleh-eraz-fadli.html
  69. http://samdia.blogspot.com/2013/02/segmen-blogwalking-oleh-eraz-fadli.html
  70. http://mizzniya.blogspot.com/2013/02/segmen-blogwalking-oleh-eraz-fadli.html
  71. http://lolipopsayadia.blogspot.com/2013/02/segmen-blogwalking-oleh-eraz-fadli.html
  72. http://iqroze.blogspot.com/2013/02/segmen-blogwalking-oleh-eraz-fadhli.html
  73. http://sibodohjangankacau.blogspot.com/2013/02/segmen-blogwalking-oleh-eraz-fadli.html
  74. http://inilaharamin.blogspot.com/2013/02/211-segmen-blogwalking-oleh-eraz-fadli.html
  75. http://dindamaisarra.blogspot.com/2013/02/segmen-blogwalking-oleh-eraz-fadli.html
  76. http://solidarity95.blogspot.com/2013/02/segmen-blogwalking-oleh-eraz-fadzli.html
  77. http://seneoritabaharin.blogspot.com/2013/02/segmen-blogwalking-oleh-eraz-fadli.html
  78. http://atinbiah.blogspot.com/2013/02/segmen-blogwalking-oleh-eraz-fadli.html
  79. http://babyaimacomel.blogspot.com/2013/02/segmen-blogwalking-oleh-eraz-fadli.html
  80. http://kanvasdakwat.blogspot.com/2013/02/segmen-blogwalking-oleh-eraz-fadli.html
  81. http://segalatentangkita.blogspot.com/2013/02/segmen-blogwalking-oleh-eraz-fadli-eraz.html
  82. http://anisforeveralone.blogspot.com/2013/02/segmen-blogwalking-oleh-eraz-fadli.html
  83. http://cikyanxyanx.blogspot.com/2013/02/segmen-blogwalking-oleh-eraz-fadli.html
  84. http://www.timizero.my/2013/02/segmen-blogwalking-oleh-eraz-fadli.html
  85. http://athirahkimeunkyung.blogspot.com/2013/02/segmen-blogwalking-oleh-eraz-fadli.html
Read more ...

Kenapa tiada entri terbaru di blog Eraz Fadli hari ni?


Sedia maklum yang Eraz anjurkan satu segmen bertajuk Segmen Blogwalking oleh Eraz Fadli.. Segmen berkenaan bermula tepat jam 8.30 pagi hinggalah jam 11.59 malam ni.. Bagi yang belum sempat join lagi, korang masih sempat lagi untuk memeriahkan segmen berkenaan.. Insyaallah sesuatu akan menanti kepada peserta yang bertuah.. So klik SINI kalau berminat untuk join.. Simple je.. Alhamdulillah, walaupun segmen ini dibuka hanya untuk +- 15jam lebih je, penyertaan betul-betul menggalakkan.. Terima kasih kepada semua sebab support..

Sebenarnya, tajuk asal entri ini, 'Beri Laluan .....'.. Maksudnya Eraz sengaja tidak membuat sebarang entri hari ini kerana memberi laluan hari ini hanya untuk segmen singkat ini.. Tapi Eraz tukar semula tajuk kepada, 'Kenapa tiada entri terbaru di blog Eraz Fadli hari ni?'.. Sama juga jawapannya, sengaja memberi laluan.. Jadi, idea-idea untuk entri hari ini Eraz telah kumpul insyaallah akan dipublishkan esok atau lusa... Insyaallah jika topik berkenaan tidak lapuk..

Assalamualaikum dan Selamat Malam!
Read more ...

Monday, 25 February 2013

Cara Halau Tikus Daripada Masuk ke Enjin Kereta !

Gambar Hiasan

Siapa pernah terserempak dengan tikus masuk atau tidur ataupun bermain dalam enjin kereta?? Orait.. Bagi yang pernah alami, jom la kongsi-kongsi kan cara supaya tak nak bagi tikus masuk dalam tu terutama waktu malam.. Idea Idea.. Dalam pada itu, E'raz cuba search dalam google tentang ni.. Then terjumpa satu entri tentang Teknik Penjagaan Enjin Dari Gangguan Tikus.. Jom baca cara dia buat.. Terjah!

Read more ...

(GAMBAR) Filem Pengapit Grand Brilliance

(GAMBAR) Filem Pengapit Grand Brilliance.. Entri Santai.. Untuk entri ni, Eraz letak gambar-gambar the makin filem Pengapit, terbitan Grand Brilliance yang dilakonkan oleh Farid Kamil, Nadiya Nisaa, Rita Rudaini, Anne Ngasri, Zain Hamid, Azhar Sulaiman, Razak Ahmad dan lain-lain..








SUMBER Gambar : Google

Read more ...

Penggunaan 'Read More' Untuk Blog


Sebenarnya penggunaan 'Read More' ini memang dah lama E'raz nak buat.. Tapi biasa la, duk tahan-tahan sampai sehari dua lepas.. Bertepatan Blog Eraz Fadli Berwajah Baru, akhirnya berjaya juga buat 'Read More' tu.. Mula-mula memang bermasalah masa nak sesuaikan coding.. Tapi Alhamdulillah, dengan bantuan seorang blogger yang berpengalaman, akhirnya berjaya juga.. Alhamdulillah.. Pemilihan penggunaan 'Read More' ini lebih membuatkan blog E'raz lebih kemas berbanding dulu..

Read more ...

Topap Giveaway by Cik Yaya


Entri pagi-pagi ni dimulakan dengan join satu giveaway.. Giveaway ni di tag oleh Kak Mialiana.. Topap Giveaway by Cik Yaya.. Jadi, jika ada sesiapa yang berminat untuk join dan boleh memenuhi syarat yang telah ditetapkan, boleh la join.. Syaratnya tak de pun susah-susah.. Follow blog dan like page je.. Sekejap je masa yang diperlukan.. Giveaway ini akan tamat pada 28 FEBRUARI 2013 JAM 12.00 AM..

Insyaallah, dengan join segmen atau giveaway ni, secara tidak langsung boleh mem'promosi'kan blog kita.. Sekurang-kurangnya, peserta akan familiar dengan nama blog kita.. Dan secara positifnya, mungkin juga penganjur-pengajur segmen atau giveaway akan support sama segmen kita nanti. Insyaallah.. Jadi, jom support sesama kita.. Tag : LELAKI INI & AIMI..

Read more ...

Sunday, 24 February 2013

Misi Mencari Turtle Pellet

Turtle Pellet? Makanan untuk kura-kura.. Ataupun orang Kelate panggil, 'dedok kuro'.. Haha.. Ini semua untuk kura-kura adik E'raz yang ada 2 ekor.. Pelihara dari sebesar 2 jari, sampailah sebesar-besarnya sekarang ni.. Kisahnya hampir kehabisan stok makanan.. Jadi dalam hujan, keluar mencari di bandar Machang.. Hujan pun kat luar kereta je kan, bukan di dalam.. Haha..

Bila sampai bil kad kredit hari ni, terus teringat tentang Kad Kredit CIMB yang nak habis tarikh.. Jadi, sambil-sambil dah keluar ni, terus ke CIMB cawangan ni.. Tarikh luput 02/2013.. Surat tertinggal di Kota Bharu... Nasib baik dapat ambil.. Orang pun tak ramai, so, cepat dan cekap la perkhidmatan..

#Senang sakit kepala bila terkena hujan!

Published with Blogger-droid v2.0.10
Read more ...

Pukul 12:26 Tengahari Bagaikan 9:00 Pagi !

Sebenarnya daripada malam semalam, Kelantan dibasahi hujan.. Fulamak, dibasahi tu.. Tapi alhamdulillah, hujan ni hujan rahmat, insyaallah.. Kadang-kadang hujan lebat, kadang-kadang hujan renyai-renyai.. Yang pasti, bumi Kelantan basah.. Ya la, sekarang, nama Kelantan hangat di 'dunia' politik.. Saat-saat nak pilihanraya ni, macam-macam cerita la keluar.. Tengok berita pun macam rasa sesuatu.. Tapi, Eraz tak nak komen pasal politik sebab dah banyak artikel yang keluar termasuklah media massa.. Boleh search je kat google.. So, semua orang silalah berfikir dengan wajar.. Sekian..

#Menikmati hari cuti yang tenang bersama keluarga tercinta..

Published with Blogger-droid v2.0.10
Read more ...

Short Segmen Bloglist By Syahira Adisa


Assalamualaikum.. Ini mungkin last segmen yang Eraz akan join untuk pagi ini.. Jadi, sesiapa yang berminat untuk join, boleh klik banner di atas..

Read more ...

Traffic Rank Alexa.com Blog Eraz Fadli #2


Assalamualaikum w.b.t.. Selepas buat entri tentang kedudukan Traffic Rank Alexa.com sebelum ini, (Rujuk entri INI), jadi hari ni, E'raz mengikut niat asal yang mana bila berkedudukan sekarang, akan tiba entri kedua berkenaan Traffic Rank Alexa.com Blog Eraz Fadli.. Permulaan seperti entri Alexa sebelum ini tentang Traffic Rank Alexa.com.. Pernah korang semak kedudukan blog korang? Jika nak semak, boleh klik Traffic Rank Alexa.com dan masukkan link blog korang.. 

Alhamdulillah, Alexa Traffic Rank blog E'raz kini berada di kedudukan 178 295 bagi Global Rank dan untuk kedudukan di Malaysia ialah 967.. Kedudukan ini nampak bahawa E'raz telah berjaya berada di bawah kedudukan 200 000 untuk Global Rank dan bawah 1000 untuk kedudukan di Malaysia.. Insyaallah akan berusaha mendapat tempat yang lebihbaik.. Jadi, juta-juta terima kasih kepada blogger-blogger yang selalu singgah ke blog ini.. Sokongan korang amatlah E'raz hargai.. Juga kepada blogger yang banyak memberi tunjuk ajar.. Thanx!

Read more ...

Segmen : Jom Blogwalking by Arysha


Segmen : Jom Blogwalking by Arysha.. Satu lagi segmen blogwalking yang korang boleh join.. Sangat simple dan yang pasti, belum sampai tarikh tutup lagi.. Jadi, jika korang berminat untuk support segmen dan blogger ini, boleh klik banner di atas untuk maklumat lanjut.. Terjah!

Read more ...

Pencarian Bloglist 3 Bulan Blog Sararose


Pencarian Bloglist 3 Bulan Blog Sararose.. Segmen terbaru yang E'raz berpeluang join.. Kenapa E'raz mahu menjadi salah satu bloglist blog ini? Sebabnya apa yang E'raz nampak, blog ni ramai supporters dan paling penting, bila masuk, sejuk mata memandang.. Warna menarik.. Untuk pengetahuan penganjur, E'raz dah masukkan link blog ini ke dalam Bloglist BLOGLIST KEDUA + SUPPORTERS.. Siapa yang berminat, boleh klik banner di atas..

Read more ...

Saturday, 23 February 2013

Fear Factor Selebriti Malaysia Episod 9

Gambit dan Alif Tersingkir - Fear Factor Selebriti Malaysia

Berakhirnya Fear Factor Selebriti Malaysia Episod 9 malam ini dengan mengumumkan giliran Gambit dan Alif tersingkir.. Mereka juga yang mendapat masa paling lama untuk untuk menyelesaikan cabaran pertama.. Cabaran pertama yang melibatkan pengaliran elektrik, Zoey dan Dafi berjaya mendapat masa terpantas dan mendapat imuniti.. Lepas itu untuk peluang kedua, Hairul dan Dazrin menyahut cabaran, juga mendapat imuniti..

Bagi cabaran kedua Fear Factor Selebriti Malaysia Episod 9 yang melibatkan kereta dan lori, Alam dan Arja berjaya mendapat masa yang paling pantas manakala untuk penyingkiran, Gambit dan Alif telah diumumkan setelah pengundian dibuat dan masa cabaran pertama diambil kira..

Entri Fear Factor Selebriti Selebriti Malaysia Sebelum Ini :

Read more ...

Blog Eraz Fadli Berwajah Baru


Sebenarnya dah lama E'raz nak tukar 'wajah' blog E'raz ni.. Tapi disebabkan kekangan masa, memang tak sempat la.. Tapi hari ni nekad untuk buat juga.. Alasannya cuba satu, nak bagi lebih mesra dengan semua.. Dengan pembaca.. Dengan SEO.. Dengan semua-semua yang berkaitan la.. 

Sebelum ini menggunakan background yang agak gelap.. Disebabkan memang suka dengan warna biru, E'raz tetap kekalkan warna biru tapi lebih kepada biru yang agak cerah.. Untuk background belakang entri, warna putih menjadi pilihan..

Read more ...

Segmen Bloglist 12 Jam Oleh Mialiana.com


Pencarian bloglist Mia bermula tepat jam 12.01 tengahari dan akan berakhir jam 11.59 malam nanti. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen Bloglist 12 Jam Oleh Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen ini.
Senang dan mudah bukan?

15 blog yang bertuah akan dipilih oleh Mia Liana sendiri dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...
Read more ...

Segmen Memenuhkan Bloglist by Syazana


Segmen Memenuhkan Bloglist by Syazana.. Sekarang ni nama segmen memang macam-macam.. Apa-apa pun, walaupun apa pun nama segmen, jom ramai-ramai join.. Siapa berminat, boleh klik banner di atas.. Simple.. Support antara blogger..

Read more ...

Misi Bloglist By Cik Zara


Mungkin ini segmen yang terakhir pagi ini.. Segmen ini milik Cik Zara dengan tajuk Misi Bloglist By Cik Zara.. Jadi, siapa yang berminant, boleh klik banner diatas.. Seperti biasa yang E'raz selalu join, segmen ini merupakan segmen yang sangat simple.. Jom support! E'raz nak tag : 


Read more ...

Friday, 22 February 2013

Serang 'Waktu Rehat' Orang Sesuka Hati

Kebiasaannya, waktu rehat untuk mana-mana pejabat di Malaysia ni, bermula pukul 1.00 - 2.00 petang.. Betul tak? Ok.. Tujuannya entri ni, kalau korang la pergi mana-mana pejabat untuk berurusan dan sampai dalam lingkungan pukul 1.00 - 2.00 petang, apa korang akan buat? Akan terjah juga ke masuk pejabat sebab pintu tak berkunci? Kalaulah ada staf yang baru nak keluar rehat atau lunch, adakah korang akan tahan.. Ataupun juga, jika pejabat berkenaan ada loceng, adakah korang akan tekan loceng pada waktu itu walaupun office ditutup lampu?

Jika berlaku juga macamtu, apa pendapat korang?

#Sekadar nak share situasi sebab perkara ni memang berlaku..

Published with Blogger-droid v2.0.10
Read more ...

DoraJump : Simple tapi susah !

DoraJump.. Berasaskan kartun Doraemon.. Salah satu game yang boleh korang dapatkan dalam Play Store.. Mula-mula download tengok, simple giler.. Sesuai ni untuk anak-anak maksudnya budak-budak.. Sekali bila tuan yang download ni main, boleh tahan juga susah nak agak-agak melompat.. Mungkin tak biasa.. Nampak simple je, tapi boleh tahan mengujinya.. Jom try! Search 'DoraJump'!

Bagi yang lelaki, jom kita solat Jumaat dulu.. Assalamualaikum..

Published with Blogger-droid v2.0.10
Read more ...

'Ubat' Tahan Muntah

Baru je lepas cakap dengan seorang blogger di Facebook tentang muntah ni.. Tiba-tiba aku sendiri pula yang kena.. Lepas je makan, baru je duduk di tempat duduk, terus nak muntah.. Tahan punya tahan, sampai merah muka.. (Muka memang cepat cepat tambah-tambah kalau malu)..

Nasib baik ada seorang staf yang bagi gula-gula.. Terus hilang rasa tu... Selesa semula.. Sambung buat kerja.. Hari yang agak sibuk sebab hari kerja selari dengan tutorial pelajar.. Assalamualaikum..

Published with Blogger-droid v2.0.10
Read more ...

Segmen : Bloglist March

Tagline Segmen : YOU COMMENT , I FOLLOW

Assalamualaukum.. Berikut adalah segmen seterusnya yang Eraz sempat join.. Segmen : Bloglist March.. Jadi, sesiapa yang berminat untuk join, boleh klik banner di atas.. Segmen yang sangat simple.. Tak memerlukan banyak masa pun.. Jadi, ramai-ramai kita support.. Untuk kebaikan bersama..

Read more ...

Segmen : Hello Blogger Mesra 2013 By Cik Mira


Segmen seterusnya ialah Segmen : Hello Blogger Mesra 2013 By Cik Mira.. Siapa yang berminat, boleh klik banner di atas.. Segmen yang sangat simple dan masih lagi belum ada tarikh tutup.. Jom meriahkan segmen ini.. Support sesama blogger..

Read more ...

Thursday, 21 February 2013

Semanis Kurma : Sudah Baligh Belum Mumayyiz

Sudah baligh belum mumayyiz.. Menarik tajuk Semanis Kurma malam ni.. Satu perkara yang patut kita elakkan sebenarnya dengan sudah baligh tapi belum mumayyiz.. Maksud baligh dan mummayiz, mesti korang dah tahu kan.. Sepatutnya, secara logiknya, bila dah baligh, haruslah mumayyiz.. Tapi di zaman sekarang, memang wujud walaupun dah baligh, masih belum mumayyiz.. Sebab itu la berlaku banyak kes.. Contohnya dalam akhbar hari ni, isteri pukul suami atas sebab solat..

Tetamu istimewa malam ni, ustazah dan ustaz jemput sepasang suami isteri yang baru sahaja sebulan kahwin iaitu Shikin dan Aliff.. Kahwin bukan senang sebenarnya.. Tapi kalau kita matang, mesti kita berjaya untuk hadapi untuk memikul tanggungjawab sebagai seorang suami atau isteri.. Jangan takut pulak nak kahwin.. Kahwin tu indah tapi pandai-pandai la kita corakkan.. Kena la bertolak ansur.. Pandai memujuk... Bergurau pun kena pandai... Betul tak? Hehe..

Untuk info yang lebih lengkap, baik korang tengok semanis kurma yang sedang berlangsung sekarang ni di TV9..

Published with Blogger-droid v2.0.10
Read more ...

Senarai Kuih Kelantan

Senarai Kuih Kelantan

Sebenarnya gambar kuih-kuih ni E'raz snap di kedai Yati Ayam Percik, Kota Bharu, Kelantan.. Sudah lupa samada di waktu bulan puasa atau tidak.. Korang mesti tahu, Kelantan diantara negeri yang paling meriah dengan kuih-muih.. Kuih apa yang menjadi favourite korang? Jom share favourite dan pendapat.. Gambar di atas hanya sebilangan kecil..

Read more ...

Tikus Bakal jadi Agen Perisik!

Tikus Bakal jadi Agen Perisik?!

Tikus bakal jadi Agen Perisik?! Sebelum ini, kita hanya dengar manusia menggunakan anjing.. Itu pun sebagai haiwan pengesan.. Tikus dipercayai adalah kelebihannya yang tersendiri memandangkan badannya yang lebih kecil.. Pihak Rusia mengeluarkan kenyataan bahawa tikus adalah lebih baik berbanding anjing dalam mengesan bahan letupan.. Menarikkan.. Jadi, korang perlu klik ARTIKEL ini untuk ketahui macamana melatih dan apa kelebihannya tikus sebagai Agen Perisik! Terjah..

Kredit : Blog Santai

Read more ...

SEGMEN UPKAN FOLLOWER BY HANA


Assalamualaikum.. Rasa macam janggal je kalau buat entri walaupun hanya untuk join segmen, taip sikit je.. Haha.. At least kena ada juga ayat sedikit sebanyak sepaya entri tu nampak macam 'hidup'.. 'Hidup' macamana tu, susah nak explain.. Jadi, siapa yang nak join segmen ini, boleh klik banner diatas.. SEGMEN UPKAN FOLLOWER BY HANA ni akan berlangsung selama setahun.. Dari Februari 2013 hinggalah Mac 2014.. Fuyoooo.. So! Selamat mencuba.. Support sesama blogger.. 

Read more ...

Segmen: Follow Sambil Tutup Mata By Lia Abdillah


Segmen seterusnya ialah Segmen: Follow Sambil Tutup Mata By Lia Abdillah.. Sekarang ni, nama segmen dah pelbagai.. Kalau dulu hanya blogwalking atau seangkatan dengannya.. Apa-apa pun, siapa yang berminat untuk join, boleh klik banner di atas.. E'raz nak tag :

Read more ...

Santai !

E'raz Fadli

Berhenti sekejap buat kerja office.. Dari pagi tadi mula dengan selesaikan masalah markah pelajar yang masih pending.. Alhamdulillah semua selesai tinggal untuk kelulusan dan publish pada pelajar je.. Tiba-tiba esok ada meeting Kelab Pelajar la pula.. Apa-apa pun, bagi pengerusi settle kan.. Take A Break.. Cepat betul masa ni.. Dah nak masuk pukul 12.00 Tengahari.. Rasa baru je breakfast tadi.. Dah nak lunch pula.. Hehe..

Assalamualaikum..

# Teringin nak pergi santai-santai.. Bercuti di tempat yang aman.. Tapi sekarang tak boleh.. Cool... Gambar diatas gambar pergi pantai sebelum-sebelum ni..
Read more ...

Jaa Jah@t First Giveaway


Assalamualaikum.. Seterusnya E'raz berjaya menarik perhatian diri sendiri untuk join satu Giveaway.. Jarang-jarang jumpa Giveaway yang sangat simple.. Korang tak percaya.. Kalau tak percaya, korang boleh klik banner diatas.. Giveaway ini diberi tajuk Jaa Jah@t First Giveaway.. Jadi, siapa yang berminat, boleh klik banner diatas.. Good Luck..

Read more ...

SEGMEN : FOLLOWING IS SIMPLE


Segmen seterusnya pagi ini ialah SEGMEN : FOLLOWING IS SIMPLE.. Betul-betul kehijauan.. Kehijauan? Kenapa kan? Sebenarnya blog Miss NR yang hijau.. Cuba korang terjah, bila tengok, rasa macam dunia ni penuh kehijauan.. Segmen yang sangat simple.. Jadi, siapa yang berminat untuk join, boleh klik banner diatas..

Read more ...

Segmen Jom Tambah Followers Blog by Anis Zainudin


Segmen seterusnya ialah Segmen Jom Tambah Followers Blog by Anis Zainudin.. Ini merupakan segmen pertama Anis.. Sesiapa yang ingin join segmen di atas, boleh klik banner diatas.. Syarat? Sangat mudah.. Anda tak memerlukan banyak masa untuk buat entri ni.. Jom terjah! Tag : Kak Mia dan Mama Maszull..

Read more ...

Segmen : + Follower 2013


Assalamualaikum dan Selamat Pagi.. Entri pagi ini E'raz mulakan dengan join satu segmen anjuran Yaya NHA.. Segmen : + Follower 2013.. Siapa yang berminat, boleh klik banner diatas.. Salah satu syarat segmen ini ialah 'Nyatakan followers korang sekarang + Nyatakan adakah anda newbie atau senior'..

Jadi follower E'raz sekarang ialah 3625.. E'raz tak sure dalam kategori Newbie atau Senior sebab baru setahun 3 bulan berblog.. Tapi rasanya dalam kategori SENIOR la.. So! Jom ramai-ramai join segmen ini.. Adios Amigos..

Read more ...

Wednesday, 20 February 2013

(VIDEO) Bapa Bersifat Sangat Penyabar

Gambar Hiasan : Google

(VIDEO) Bapa Bersifat Sangat Penyabar

Assalamualaikum.. Hari ni ada beberapa segmen yang sempat E'raz join.. Antaranya SEGMEN FATIN FARHANAH MENCARI BLOGLIST MARCHSegmen Blog Kesayangan : Blog Coklateyes, 2nd Segmen : Pencarian Bloglist Ma.. Jadi, siapa yang ada kelapangan dan berminat untuk join, boleh klik link-link yang E'raz sediakan tu..

Berbalik kepada entri asal ini tentang kesabaran seorang bapa yang tak tahu dikategorikan tahap mana.. Korang boleh tengok video yang disediakan di atas.. Jom ramai-ramai memberi pendapat..

Read more ...