Kelab Blogger Ben Ashaari

Thursday, 31 January 2013

Tahniah, Ning Baizura Selamat Lahirkan Bayi Lelaki

Tahniah, Ning Baizura Selamat Lahirkan Bayi Lelaki

Tahniah, Ning Baizura Selamat Lahirkan Bayi Lelaki

Alhamdulillah.. Dan tahniah pada penyanyi Ning Baizura dan suami, Omar Sharif Christopher Layton Dalton atas kelahiran bayi pertama mereka.. Lebih istimewa bila bayi berkenaan lahir di hari ulang tahun perkahwinan mereka.. Wow.. Kebetulan kan.. Tahniah..

Mari kita semua doakan semoga semua wanita yang sedang hamil sekarang berjaya dan selamat melahirkan bayi yang sihat.. Bagi yang sedang berusaha untuk hamil, kita doakan supaya mereka murah rezeki..

Read more ...

2nd Year Ohsem Anniversary Aku Cuma Seorang Kulikutif!!! Give away..

2nd Year Ohsem Anniversary Aku Cuma Seorang Kulikutif!!! Give away..


Assalamualaikum dan Selamat Pagi Malaysia.. Entri pertama hari ini dimulakan dengan join 2nd year Ohsem Anniversary Aku cuma seorang kulikutif !!! Give away yang dianjurkan oleh saudara Remy! Kenapa anda perlu join 2nd year Ohsem Anniversary Aku cuma seorang kulikutif !!! Give away ni? Sebab utamanya ialah,  ianya sangat simple! Jom sama-sama kita support Remy! Siapa yang berminat, boleh klik banner diatas..

Read more ...

‘Tolong jangan biadab’ - ND Lala

‘Tolong jangan biadab’ - ND Lala

Shila Amzah

Ini dah masuk cerita ala-ala rumahtangga ni.. Rasanya, kedua-dua pihak perlu menyelesaikannya secara tertutup.. Kita sebagai orang melayu, ada adat-adatnya.. Jadi, orang-orang tua, mesti akan ikut punya kan adat tu.. 

Mungkin ada di kalangan korang dah nampak pihak mana yang mungkin tersalah langkah.. Jadi, harap-harap, tiada lagi kes-kes ni dalam akhbar.. Better selesai secara tertutup.. Kalau nak baca kes ni, boleh klik SINI..

Read more ...

Segmen: Bloglist Februari 2013

Segmen: Bloglist Februari 2013


Segmen bloglist yang simple untuk korang join.. Siapa yang berminat, boleh klik banner diatas.. Blogger ini rupanya berasal dari Kelantan.. First time ke blog dia hari ini..

Read more ...

Wednesday, 30 January 2013

Kes Drama SAHARA di ASTRO PRIMA Serius!

Kes Drama SAHARA di ASTRO PRIMA Serius!


Assalamualaikum.. Dari apa yang E'raz baca di blog atau Facebook, drama Sahara di saluran Astro Prima dikatakan telah mencetuskan dan mengundang fitnah terhadap masyarakat Islam, wanita terutamanya..

"Drama ini patut diKRITIK dan dihentikan siarannya kerana merosakkan imej wanita berhijab. Wanita berhijab TIDAKLAH sedemikian murah untuk berdating, berpegangan tangan, berpelukan dengan lelaki bukan mahram. Kalau kita marah-marah non muslim menghina dan memberi gambaran salah terhadap kalimah Allah dan Nabi serta ajaran Islam, kini ia dilakukan oleh manusia yang beragama Islam sendiri" - Ust Zaharuddin-

Drama Sahara di Astro Prima itu memaparkan cerita tentang pelajar madrasah dan wanita berniqab.. Namun, apa yang dipaparkan tidak berlandaskan konsep Islam yang sebenar.. Drama yang kononnya berkonsepkan 'Dakwah Komedi' langsung gagal memaparkan ciri-ciri wanita Islam yang sebenar.. Kisah drama yang sebegini sebenarnya mengundang intepretasi Islam yang salah.. Mana mungkin wanita yang berniqab tidak menjaga batasan dan bersentuhan dengan lelaki yang bukan mahram.. 



Published with Blogger-droid v2.0.10
Read more ...

Topup Giveaway By IeZwa RazK

Topup Giveaway By IeZwa RazK


Berkesempatan join satu giveaway lagi.. Kali ini Topup Giveaway By IeZwa RazK.. Siapa yang berminat untuk join, boleh klik banner diatas.. Insyaallah kalau rezeki korang, ade beberapa hadiah yang disediakan oleh penganjur.. Jom ramai-ramai support penganjur! ;) E'raz nak jemput zamani84 dan adiezaff..

Read more ...

Topup Giveaway by FD

Topup Giveaway by FD


Assalamualaikum.. Ini segmen ketiga.. Pernah join segmen-segmen yang giveaway topup ni.. Paling tinggi pernah dapat topup RM 30.. Yang untungnya, adik la sebab E'raz sendiri guna postpaid.. Kira join giveaway topup untuk adik.. So, siapa yang berminat, boleh klik banner di atas..

Read more ...

Drama SAHARA di ASTRO PRIMA Dikecam Penonton!

Drama SAHARA di ASTRO PRIMA Dikecam Penonton!

Drama SAHARA - Astro Prima

Assalamualaikum.. Dalam 'merayau' di Blogger Home tadi, terjumpa satu entri yang di tulis oleh Di Sini Bermula tentang ASTRO PRIMA DIKECAM PENONTON.. E'raz pernah nampak promo drama SAHARA di Astro Prima.. Tapi seriusnya tak pernah tengok drama ni masa ditayangkan.. Sekali hari ni ada isu yang berkaitan dengan drama SAHARA tu.. Siapa pelakon? Pun E'raz tak tahu.. Apa kes sebenarnya berlaku, korang klik ENTRI ini..

Read more ...

Segmen Bloglist EcaDwinkyAsha 2013

Segmen Bloglist EcaDwinkyAsha 2013


Assalamualaikum.. Ini segmen kedua yang E'raz berjaya join untuk hari ini.. Jika tadi segmen review, tapi kali ini segmen bloglist pula.. Kepada EcaDwinkyAsha, E'raz dah masukkan link blog EcaDwinkyAsha dalam BLOGLIST Kedua + SUPPORTERS blog www.erazfadli.com.. Siapa yang berminat untuk join segmen ini, boleh klik SINI atau banner diatas... Untuk syarat juga, korang boleh klik SINI.. Segmen Bloglist EcaDwinkyAsha 2013 kelolaan ecadwinkyasha.com..

Read more ...

Segmen Review Blog By Sabrina

Segmen Review Blog By Sabrina


Assalamualaikum.. Salam Rabu pada semua yang baca entri ni.. Entri hari ini dimulakan dengan segmen daripada Sabrina.. Siapa yang berminat untuk join, boleh klik banner di atas..

Read more ...

Tuesday, 29 January 2013

Edisi Tersentuh : Kisah Pesakit Minta Kucing Temankan di Hospital !

Edisi Tersentuh : Kisah Pesakit Minta Kucing Temankan di Hospital !



Entri ini dikreditkan kepada bro Ben Ashaari yang sharekan entri bertajuk, "Aku nangis , dah !".. Kenapa E'raz tertarik nak buat juga entri ni? Sebelum itu, untuk keterangan gambar di atas, baca di bawah :

“ nenek ini meminta pihak rumah sakit membenarkan kucingnya menemaninya di rumah sakit. Demi menghabiskan saat-saat akhir tuannya, kucing itu sangat setia menemani tuannya sampai tuannya meninggal dunia... sayangnye si comel pada tuannye.. :') “

E'raz tertarik dengan entri berkenaan kerana kucing E'raz sendiri ada perangai camtu.. Sebelum kahwin dulu, memang E'raz jaga dia.. Bunyi kereta balik dari kerja pun dia kenal.. Then sekarang, bila dah kahwin, tinggal berasingan dengan ma abah, kucing terpaksa dijaga oleh ma abah.. Alasan nya sama dengan bro Ben Ashaari kita, isteri E'raz pun sama tak boleh dengan kucing..

Walaupun dah lama kucing tinggal dengan ma abah  bila masa E'raz balik kampung seminggu sekali atau lebih, dia masih lagi boleh cam bunyi kereta.. Mesti akan terus ke kereta bila E'raz sampai tak kira dia berada di dalam rumah atau kawasan lain.. Kadang-kadang nampak sangat dia ingin bermanja sebab bila sampai umah mak ayah, berbunyi meow meow.. Ingat kan lapar, bagi makan then lepas tu berbunyi lagi.. Rupa-rupanya dia nak duduk atas riba atau tidur di atas lengan.. Dan kadang-kadang, memang perangai kucing yang suka lagakan hidung dia dengan muka kita atau lebih tepat, hidung kita..

Kalau balik umah mak ayah, selain terus jumpa mak ayah, kucing la yang dicari kalau dia tak muncul.. Harap-harap di panjangkan umur dan jangan tamat riwayatnya dengan accident atau apa-apa yang mengejut.. 

The End..

Read more ...

Selepas Sekian Lama !

Selepas Sekian Lama : Berjaya Tukar Bateri!


Assalamualaikum w.b.t.. Akhirnya berjaya juga beli bateri baru untuk handphone.. Seminggu lepas tahan lagi  sebab selalu charge.. Tapi bila masuk hari jumaat lepas, memang tak boleh nak buat apa sebab bateri dah gelembung terus! Haha.. Mencari punya cari, kat Tanah Merah juga jumpa.. Mahal pun mahal la.. Malas nak fikir.. Nak beli handphone baru, tunggu-tunggu dulu la.. Kena dahulukan yang mana lebih penting..

Mula-mula ingat nak cari di Kota Bharu je, tapi disebabkan terlalu pagi, kedai belum buka lagi.. Sambil-sambil on the way balik rumah mak ayah, singgah beberapa kedai, tapi malangnya tak de stok.. Singgah kat bandar Machang pun, hampa sebab kebanyaknya tak de stok.. Akhir sekali, ajak adik ke Tanah Merah, baru jumpa.. Ajak adik bukan apa, lama dah jadi driver, so semalam, kasi dia lak jadi driver.. Den rehat kat tepi..

Read more ...

Alhamdulillah, Azza (Elite) Kini Bertudung

Alhamdulillah, Azza (Elite) Kini Bertudung


Assalamualaikum dan Selamat Pagi.. Terbaru di mStar Online melapurkan, Azza (Elite) kini bertudung.. Alhamdulillah.. Satu perjalanan yang sangat baik untuk artis-artis wanita Malaysia sekarang.. Selepas bertudung, step seterusnya ialah menjaga penampilan berkenaan serta perlu selari dengan tingkahlaku dan lain-lain.. Azza beritahu bahawa dia bertudung selepas menjayakan watak sebagai wanita muslimah bertudung menerusi drama Mujahid pada tahun lalu telah membuka hatinya untuk terus menutup aurat.

Read more ...

Segmen : Saya Nak Blog Saya Masuk Dalam Feed !

Segmen : Saya Nak Blog Saya Masuk Dalam Feed !


Siapa yang berminat untuk join segmen di atas, korang boleh klik banner di atas..

Read more ...

Segmen Tambah Follower!! ~~KasihLestariAbadi~~

Segmen Tambah Follower!! ~~KasihLestariAbadi~~


Assalamualaikum dan Selamat Pagi.. Sebelum mulakan kerja hari ni, jom join satu dua segmen.. Siapa yang berminat untuk join segmen ini, boleh klik banner di atas atau link di bawah banner..

Jumlah follower terkini : 3540

Read more ...

Monday, 28 January 2013

Nelydia Senrose (Ersalina) Rupanya Sepupu Emma Maembong

Pelakon Setia Hujung Nyawa, Nelydia Senrose (Ersalina) Rupanya Sepupu Emma Maembong


Kalau sebut nama Nelydia Senrose, mesti ramai yang belum kenal.. Tapi jika sebut pelakon yang memegang watak Ersalina dalam drama Setia Hujung Nyawa, mesti kenal.. Nama sebenar Nelydia Senrose ialah Nik Zaris Nelydia Senrose Nik Sen.. Kalau baca biodata atau profile, Nelly merupakan gadis kacukan Melayu-Siam yang berasal daripada Kota Bharu, Kelantan..

Antara drama lakonan Nelly ialah Spa Q, Sirah Cinta, Datin Wannabe, Biru Cinta Di Laguna, Hati Seorang Perempuan, Khalifah, Anak Aku Artis, Ahmad Durrah, Mistik Alam Hitam, Segenggam Api Secangkir Pelangi, Puaka Bunga Tanjung dan Friday I’m In Love.. Semua info ni E'raz dapat daripada Metro.. 

Jika ada peminat Nelly yang ingin baca tentang kisah dia, boleh klik SINI.. Rupa-rupanya Nelly merupakan sepupu kepada Emma Maembong.. Yang penting, jika dah popular, pelajaran jangalah lupa.. Nelly mendapat 6A dalam SPM sebelum ini dan sekarang sedang belajar di SEGI College dalam bidang Psikologi.. 

Pelakon Setia Hujung Nyawa > Nelydia Senrose > Asal Kota Bharu, Kelantan > Ersalina Setia Hujung Nyawa > Rupanya Sepupu Emma Maembong

Read more ...

Saturday, 26 January 2013

Fear Factor Selebriti Malaysia Episod 5

Fear Factor Selebriti Malaysia Episod 5

Zawen & Iz Menarik Diri

Malam atau lebih tepat, minggu ini nampaknya giliran Johan A'sari & Kaka Azraff yang menjadi juara selepas berjaya mendapat masa yang paling singkat untuk ujian kedua yang mana melibatkan air.. Manakala Fear Factor Selebriti Malaysia Episod 5 menjadi minggu terakhir buat Zawen & Iz.. Mereka bukan tersingkir, akan tetapi Zawen terpaksa menarik diri dari Fear Factor Selebriti Malaysia kerana mengalami kecederaan.. Dengan kata lain, Iz juga kena turut serta kerana mereka sepasukan.. Disebabkan Zawen & Iz menarik diri, tiada penyingkiran pada minggu ini..

Fear Factor Selebriti Malaysia Episod 5 > Johan A'sari & Kaka Azraff Juara > Zawen & Iz Menarik Diri

Read more ...

Friday, 25 January 2013

“Jangan Ingat Duit Boleh Beli Hormat” – Saiful Nang Respon Kenyataan Ibu Liyana Jasmay

“Jangan Ingat Duit Boleh Beli Hormat” – Saiful Nang Respon Kenyataan Ibu Liyana Jasmay


Assalamualaikum... Seriusnya sebelum solat Jumaat tadi, ada terbaca di Sinar Harian tentang respon ibu kepada Liyana Jasmay tentang rasa kecewanya sebab tersebar gambar pra-perkahwinan anaknya.. Isu yang E'raz nak bangkitkan ialah tentang respon-respon pembaca.. Ramai yang luahkan perasaan negatif tentang adegan yang telah mereka lakukan walhal masih belum lagi sah suami isteri.. Itu lagi perlu diambil perhatian kan.. 

Belum reda kes tu, timbul respon daripada Saiful Nang.. Wow.. Hangat... Panjang giler penjelasan dia.. Siapa yang belum baca, boleh klik OhBulan, Beautifulnara atau Rotikaya..

Read more ...

Apabila Bekerja Dengan Multitasking ...


Pada pendapat korang, siapa yang untung bila stafnya bekerja multitasking? Staf tu sendiri ke yang untung? Atau company tu?

Published with Blogger-droid v2.0.10
Read more ...

SEGMEN : Blogging?? Twittering !


Siapa berminat nak join, boleh klik banner di atas..


Read more ...

NT | Mini GA Topup RM30


Assalamualaikum dan Selamat Pagi Jumaat.. Semalam dah cuti sempena Maulidur Rasul, jadi hari ini dan esok, bekerjalah macam biasa.. Join segmen sekejap seawal pagi ni sebelum betul-betul sibuk.. Segmen kali ini ialah NT | Mini GA Topup RM30 yang dianjurkan oleh Nyamuk Terbang.. Siapa yang berminat, boleh lah klik banner di atas atau SINI..

Berikut adalah syarat-syarat yang ditetapkan oleh penganjur :

1. Buat entry tajuk NT | Mini GA Topup RM30 *sertakan banner di atas - DONE

2. KLIK satu link yang diletakkan.. - DONE

3. Sertakan syarat GA dalam entry anda.. - DONE

4. Tag 3 orang rakan dan pastikan mereka tahu - zamani84maszulladiezaff - DONE

5. Tinggal link di ruang komen - DONE tapi lepas entri ini dipublish!

6. Pemenang akan dinilai berdasarkan Random.org - Baiklah ;)

7. Tarikh tutup : 25 Februari 2013 - SILA ALERT YA

Read more ...

Thursday, 24 January 2013

Salam Maulidur Rasul, 12 Rabiulawal 1434 Hijrah


Assalamualaikum.. Alhamdulillah hari ni tiba sekali lagi tarikh 12 Rabiulawal.. Diharap sambutan Maulidur Rasul kali ini diisi dengan perkara yang bermakna dalam hidup.. Jika tiada aktiviti yang nak dibuat, rasanya boleh on TV sebab rasanya banyak rancangan TV sempena Maulidur Rasul ditayangkan di TV terutamanya di TV1, TV3 dan mungkin TV9.. Salah satunya di TV9 untuk rancangan Halaqah, topik perbincangan hari ini ialah Bermimpinya Rasullullah... Tapi siarannya esok, 25 hb... Maaf kalau silap tulis tajuk...

Published with Blogger-droid v2.0.10
Read more ...

Wednesday, 23 January 2013

Gila 'Honey Stars'!


Sejak dua menjak ni, aku jadi gila makan Honey Stars.. Bukan makan dengan susu pun, tapi makan cam tu je.. Kotak besar boleh settlekan camtu je.. Terbaik r feel.. Haha... Yang pasti, di kotak ada bgtau Honey Stars kaya dengan B1, B2, B3, B6 dan C... So tak perlu risau kalau makan banyak.. Tiba-tiba macam iklan la pulak..

#Salam Maulidur Rasul pada semua!

Published with Blogger-droid v2.0.10
Read more ...

Doa Seorang Bakal Ibu

Doa Seorang Bakal Ibu


Read more ...

Monday, 21 January 2013

SHORT SEGMENT BY NAA

SHORT SEGMENT BY NAA


Assalamualaikum.. Blogger yang menggunakan nama blog, Who is Nurul Ain? telah menganjurkan SHORT SEGMENT BY NAA.. Sebelum ini, beliau pernah join SEGMEN ERAZ FADLI : Pencarian BLOGLIST dan berjaya menjadi Top Refferal.. So kali ini, E'raz datang untuk support segmen beliau pula.. Siapa yang berminat, boleh klik banner di atas atau klik SINI..

---------------------------------------------------------------


Link banner klik SINI..


Page di Facebook : E'raz Fadli

Read more ...

Segmen Bloglist Syaifuddin Alias

Segmen Bloglist Syaifuddin Alias


Assalamualaikum dan Selamat Pagi semua.. Hari ni masih lagi dengan kebuntuan settlekan hal jadual pembelajaran pelajar-pelajar Postgraduate.. Fasilitator yang dilantik pun masih belum dihubungi lagi.. Dari 8.30 am sampai entri ini ditaip, masih belum jumpa jalan lagi.. Sampaikan breakfast pun belum.. Take A Break jap.. Join satu segmen daripada Syaifuddin Alias ni..

Saudara Syaifuddin Alias kata, kalau boleh boleh bagi cadangan apa yang blog Syaifuddin Alias perlu improve dan boleh juga bagi kritikan membina.. Errrmmmm... Lepas difikir-fikir, susah bagi E'raz nak bagi cadangan yang perlu untuk improvekan blog Syaifuddin Alias sebab E'raz hanyalah blogger amatur yang baru setahun jagung.. Kritikan pun sama.. Rasanya belum layak membuat kritikan kepada blogger hebat SEO nikan..

Tarikh tutup penyertaan ialah 31 Januari 2013.. So siapa yang berminat, boleh klik banner di atas atau klik SINI..

Read more ...

Sunday, 20 January 2013

Listen Listen Listen! Sharifah Zohra Jabeen Syed Shah Miskin Mohon Maaf dan Terima Ugutan!

Listen Listen Listen! Sharifah Zohra Jabeen Syed Shah Miskin Mohon Maaf dan Terima Ugutan!


Terkini di mStar Online, Pengerusi Suara Wanita 1Malaysia (SW1M), Sharifah Zohra Jabeen Syed Shah Miskin kini tampil memohon maaf kepada Universiti Utara Malaysia (UUM) berhubung kontroversi 'fenomena listen'.. Untuk kenyataan penuh beliau, korang boleh klik mStar Online.. Paling beliau risau, beliau turut menerima ugutan daripada banyak pihak pihak termasuk parti politik..

"Video sensasi yang bermotif politik ini telah menyebabkan saya dan keluarga tertekan, terutamanya anak saya..  Saya bimbang dengan keselamatan keluarga saya kerana saya telah menerima uguran SMS (sistem khidmat pesanan ringkas) tidak bertanggungjawab daripada individu, kumpulan serta parti politik.." - Pengerusi Suara Wanita 1Malaysia (SW1M), Sharifah Zohra Jabeen Syed Shah Miskin

Read more ...

Jalan ke TUNJUNG, KOTA BHARU dari semua arah, SESAK !


Peristiwa pelik bagi diri aku pagi ini.. As usual kalau cuti ganti hari Ahad, aku akan balik ke Machang.. Tapi jalan dari Pasir Hor ke Wakaf Che Ueh atau Tunjung sesak giler.. Bersusun kereta.. Then terpaksa u-turn cuba lalu jalan ikut Telipot - Wakaf Che Yeh.. Sangkut jugak.. Cuba ambil jalan nak lalu ikut Tiong - Pasir Tumboh.. Sib baik ok.. Tapi dari Tiong ke Tunjung memang sesak juga..

Lepas di selidik, rupanya ada program Jelajah Janji Ditepati di Pusat Transformasi Luar Bandar (RTC), Tunjung, Kota Bharu, Kelantan.. Majlis yang dihadiri oleh Perdana Menteri Malaysia, Datuk Seri Najib.. Fuh! Memang kena elak lalu situ la masa nak balik petang ni..

Published with Blogger-droid v2.0.10
Read more ...

Saturday, 19 January 2013

Fear Factor Selebriti Malaysia Episod 4

Fear Factor Selebriti Malaysia Episod 4


Peserta yang tersingkir malam ini ialah Jehan Miskin dan Dr. Faiz.. Jika korang tengok segmen ke-2 malam ni, memang nampak Jehan sangat penat masa mengorek atau menggali tanah tadi.. Mungkin rezeki mereka setakat itu sahaja.. Segmen pertama nampaknya menguji faktor ketinggian atau gayat.. Diaorang juga  perlu melawan angin.. Untuk segmen kedua, pemenangnya ialah Atu Zero dan Azri AF9 dengan kata lain, mereka juga la pemenang pada minggu ini..

Read more ...

Segmen : Saya Blogger Negeri .......


Assalamualaikum.. Sebenarnya dah lama perasan Segmen : Saya Blogger Negeri ....... ni.. Tapi seriusnya memang tak sempat nak join.. So hari lepas tengok Kak MiaLiana join, E'raz pun terus buat entri la.. Dalam saat sakit kepala sebab jadual kelas pelajar Postgraduate masih belum settle.. Stress stress..

Berbalik kepada Segmen : Saya Blogger Negeri ....... ni, E'raz blogger yang berasal dan berada di Kelantan.. Apa tempat / makanan / benda yang best di Kelantan, antaranya ialah Nasi Kerabu Ayam Percik.. Dan semestinya kuih-kuihnya.. 

Siapa berminat untuk join segmen ni, boleh klik banner di atas atau klik SINI..

Read more ...

ISU : Pelakon Luah Ketidakpuasan Hati Terhadap Stesen TV

Diana Amir Luah Ketidakpuasan Hati Terhadap Stesen TV

Diana Amir Luah Ketidakpuasan Hati Terhadap Stesen TV

Sebenarnya hal ini memang perlu diambil serius bagi sesetengah pihak.. Kesian juga nasib yang menimpa artis-artis kita yang telah berhijrah.. Terutama sekali kepada pelakon Diana Amir.. Dia berhijrah di saat namanya sedang meningkat dan banyak filem lama baru ditayangkan.. Setelah semua ditayangkan di pawagam, stesen TV pula menayangkan di TV berulang dan berulang.. Contoh semalam, selepas Maharaja Lawak Mega 2012 Akhir, filem lakonan Diana sebelum berhijrah iaitu 3 Temujanji di tayangkan..

Jadi melalui Kosmo hari ini, Diana Amir meluahkan ketidakpuasan hati terhadap sesetengah stesen TV yang kerap menayangkan filem-filem lakonannya sebelum bertudung yang difikirkannya mengaibkan.. E'raz pun setuju sebenarnya.. Secara logiknya, semestinya pihak stesen TV ada alasan mereka sendiri.. Tapi, mungkin ada sesetengah faktor juga, mereka kena fikir..

“Saya menyarankan supaya stesen TV menghentikan tayangan filem-filem lama saya serta beberapa pelakon lain yang sudah berhijab sekarang.. Fikirkan juga kebajikan kami yang sudah berubah.. Ramai juga peminat yang mengadu mengenai kekerapan tayangan filem-filem lama saya sebelum saya berhijrah. Memang itu kesalahan saya tapi kalau boleh tayangkan filem-filem lain yang masih banyak dalam pasaran kita,” - DIANA AMIR

Tindakan seterusnya dari Diana Amir ialah bakal merujuk Persatuan Seniman Malaysia (Seniman).. Mungkin mereka boleh membela artis-artis kita yang telah berhijrah ini..

SUMBER : Kosmo

Read more ...

Segmen Top Up by Blogger Emas Putih

Segmen Top Up by Blogger Emas Putih


Assalamualaikum dan Selamat Pagi.. Entri pagi-pagi hari Sabtu dimulakan dengan join satu Segmen Top Up by Blogger Emas Putih.. So siapa yang berminat, boleh klik banner di atas atau klik SINI.. Alhamdulillah, urusan pejabat pagi ini masih berkeadaan baik.. Modd bereh! Harapnya akan berkekalan sampai ke hujung waktu pejabat hari ini..

Read more ...

Sesuatu di Maharaja Lawak Mega 2012 Akhir

Sesuatu di Maharaja Lawak Mega 2012 Akhir


[Entri ditaip sebelum diumumkan pemenang] Ini cuma pendapat peribadi.. Mungkin juga dipengaruhi oleh mood malam ini.. Hehe.. Akhirnya JOZAN muncul berdua malam ini.. Ternyata kemunculan Johan di Sesuatu di Maharaja Lawak Mega 2012 Akhir ini ditunggu oleh semua penonton terutama peminat JOZAN.. Lawak diaorg nampaknya macam sebelum-sebelum ini juga.. Peace!

SHIRO pada pendapat E'raz diantara peserta yang mungkin boleh diberi perhatian.. SHIRO mungkin boleh mengulangi kejayaan SEPAH.. Tapi untuk malam ini, bergantung kepada rezeki mereka.. Mungkin agak sukar nak lawan peserta yang lebih senior.. BOBOI pun nampaknya meningkat semangatnya di minggu-minggu akhir Maharaja Lawak Mega 2012 ni.. Musim ini mereka lebih menumpukan kepada penyampaian mesej.. Korang rasa kemunculan Nabil macamana?

JAMBU.. Siapa setuju persembahan di segmen pertama mereka lebih menarik? Itu just pendapat personal je.. Tak mustahil JAMBU boleh jadi juara malam ini.. Kumpulan kelima ialah SAY-WHO.. Juga nampaknya memberi persaingan baik punya.. Untuk jadi juara, juga terpulang kepada rezeki mereka.. Mungkin agak susah..

Munculnya 'adegan' percintaan antara Rita Rudaini dan Shah Jazle nampaknya macam tak memberi kesan kepada penonton.. Errrmmmm.. No komen.. Apa-apa pun, tunggu sekejap je lagi, pemenang akan diumumkan! Tunggu.. Lepas diumumkan, E'raz akan update!

UPDATE KEPUTUSAN (Jam 12:14 am) :
Juara : Jozan
Naib Juara : Jambu
Tempat Ke - 3 : Shiro
Tempat Ke - 4 : Boboi
Tempat Ke - 5 : Say-Who

Read more ...

Friday, 18 January 2013

Perkongsian Pagi Jumaat

Perkongsian Di Pagi Jumaat & 12 Barisan Manusia Menuju ke Akhirat

Assalamualaikum.. Sehingga pukul 9.00 Pagi ini, terdapat dua blogger di dalam bloglist blog E'raz yang membuat perkongsian sesuatu sempena pagi Jumaat yang mulia ini.. Kedua-duanya sangat berguna untuk dikongsikan dan kredit sepenuhnya kepada dua blogger ini THE OTHER SIDE OF KESUMA ANGSANA dan husnazahidi.. Klik gambar di bawah untuk baca entri menarik berkenaan..





Read more ...

SEGMEN : Simple Blogwalking,LIKE & Click by Jaja Sutera

SEGMEN : Simple Blogwalking,LIKE & Click by Jaja Sutera


Assalamualaikum dan Selamat Pagi.. Sekarang ni memang tak sempat nak join segmen berganda-ganda macam dulu.. Tapi insyaallah E'raz akan join satu persatu mengikut masa jika ade kesempatan sebagai tanda support kepada rakan-rakan blogger.. So pagi ini E'raz nak join satu SEGMEN : Simple Blogwalking,LIKE & Click by Jaja Sutera.. Siapa yang berminat, boleh klik banner diatas atau SINI.. Tag? E'raz nak tag semua yang membaca entri segmen ini.. Terima kasih..

Jom ramai-ramai LIKE Page E'raz Fadli

Read more ...

Thursday, 17 January 2013

Fara Fauzana Sudah Siap Kad Kahwin Dan Hantaran

Fara Fauzana Sudah Siap Kad Kahwin Dan Hantaran

Fara Fauzana Sudah Siap Kad Kahwin Dan Hantaran

Fara Fauzana Sudah Siap Kad Kahwin Dan Hantaran

Haaaaa.. Fara Fauzana atau lebih dikenali dengan Fafau telah siapkan kad kahwin dan hantaran? Tiba-tiba terbaca entri terbaru daripada RotiKaya tu.. Apa lagi, sambil menanti 'sesuatu' yang ditunggu ni siap, terjah la entri tu.. Gambar di atas, E'raz capture daripada blog RotiKaya..

Bagus betul tajuk entri.. Terpedaya.. Tapi kenyataan itu memang daripada Fafau sendiri.. Dia siapkan semuanya awal.. Katanya senang bila tiba masanya.. Kot-kot memang dah ada calon kot.. Just nak share entri tu dengan korang.. Tajuk betul-betul main peranan.. Bukan niat nak jaga tepi kain orang..

Ada boyfriend atau tidak, terpulang pada dia.. Kisah dia kan.. Kita yang dah ada boyfriend atau girlfriend ataupun tunang, suami atau isteri, jagalah dia sebaik mungkin.. Jangan sampai menyesal jika kite kehilangan mereka.. Jodoh sudah ditetapkan oleh Allah.. Kita kena juga mencari dan berusaha mendapatkan nya..

SUMBER : RotiKaya

#Sudah azan Maghrib!
Published with Blogger-droid v2.0.10
Read more ...

Segmen : Jom Tambah Follower Sebanyak yang Mampu

Segmen : Jom Tambah Follower Sebanyak yang Mampu

Photobucket

Assalamualaikum.. Rasanya dah lama sangat dah tak join segmen.. So hari ni, guna sedikit masa untuk join segmen anjuran blogger Yaya.. Siapa yang berminat, boleh klik banner di atas atau link INI..

Read more ...

Wednesday, 16 January 2013

Elfaeza Ul Haq & Dazrin Kamarudin Kena Serang!

OPPS ! Adam & Hawa


Siapa ada tengok rancangan Opps! Adam & Hawa semalam? Mesti ada yang ingin adegan Elfaeza Ul Haq (Azie) & Dazrin Kamarudin (Johan) kena serang dengan tepung.. Penyerangnya adalah krew-krew drama Adam & Hawa.. Tak sure la apa sebabnya.. Si Nadiya Nisaa (Ain Hawani) pula lari lintang pukang sambil bawak rambutan.. Rasanya video ni mesti dah ada kat Youtube! Terjah! Kredit : Facebook

Read more ...

Jadi Emcee lagi ...

Kursus Pedagogi Pengajaran dan Pembelajaran Guru-Guru KAFA

Kursus Pedagogi Pengajaran dan Pembelajaran Guru-Guru KAFA

Assalamualaikum dan Selamat Pagi.. Alhamdulillah, dah settle kerja bidan terjun hari ni.. Kalau dah biasa buat kerja tu, sah-sah kena la.. Jadi emcee untuk satu majlis kursus yang dianjurkan oleh pihak office E'raz, bersama-sama dengan pihak PPD Kota Bharu.. Kursus atau boleh juga dipanggil seminar ini bertajuk Kursus Pedadogi Pengajaran dan Pembelajaran Guru-Guru KAFA.. Kursus ini mempunyai 4 siri dan akan dihadiri oleh 4 kumpulan ustaz dan ustazah (guru-guru KAFA) sekitar Kota Bharu.

Tutup cerita tu.. Yang aku ni pulak, dari mula masuk kereta dan mendapat call dari salah seorang staf tadi, terus rasa nak muntah.. Duk tahan je muntah sehinggalah majlis ini nak berlangsung.. Sib baik ok.. Pembawakan kot ni.. Haha.. So sekarang, walaupun banyak benda dalam kepala ni tengah fikir, tapi luaran terpaksa senyum demi semua orang dan motivasi diri sendiri..

Read more ...

Tuesday, 15 January 2013

Keputusan Liga Super Malaysia 2013 : Kelantan Lawan Johor Darul Takzim

Pengadil Perlawanan Liga Super Malaysia 2013 : Kelantan Lawan Johor Darul Takzim, Suhaimi Mat Hassan Tamatkan Perlawanan 8 Saat Awal


Perlawanan Liga Super Malaysia 2013 antara Kelantan dan Johor Darul Takzim masih lagi berlangsung di Stadium Sultan Muhammad IV, Kota Bharu, Kelantan.. Keputusan di masa 76 ini masih lagi terikat 1-1.. E'raz layan depan TV je.. Tak larat la nak g stadium ni tambah-tambah lagi tadi pergi Terengganu.. Esok pun kerja.. Masih berdebar menunggu tamatnya perlawanan di minit 90..

Apa yang menarik malam ni, Mat Yo yang sekarang bermain untuk Johor sekarang sedang menghadapi perlawanan dengan pasukan lamanya, Kelantan dan dengan kata lain, berlawan dengan rakan sepasukan yang lama.. Apa-apa pun, tunggu result penuh nanti..

Update : Perlawanan tamat dengan keputusan kekal 1-1 antara Kelantan dan Johor Darul Takzim.. Apa yang 'best' diakhir perlawanan ialah, pengadil Suhaimi Mat Hassan telah menamatkan perlawanan 8 saat awal.. Tak tahu apa yang berlaku dan difikirkan.. 

Published with Blogger-droid v2.0.10
Read more ...

Kesedaran Sivik : Takkan Sampai Orang Buat Notis

Kesedaran Sivik : Takkan Sampai Orang Buat Notis



Selalu juga singgah stesen minyak ni.. Sebelum ni tak pernah wujud pun notis tu.. Tapi bila ada orang yang degil, pemilik stesen ni terpaksa keluarkan notis di atas.. Kalau ada yang buat lagi, tak tahu la.. Kesedaran sivik ni, cuma orang tu sendiri je boleh baiki.. So, masing-masing fikirlah..

Gambar di atas tu, gmbr asal.. Gambar kedua tu, E'raz crop khas untuk notis tu..

Published with Blogger-droid v2.0.10
Read more ...

Monday, 14 January 2013

(KOLEKSI GAMBAR) Majlis Resepsi Khairul Fahmi (Apex) & Leuniey di Hotel Royale Bintang Damansara

(KOLEKSI GAMBAR) Majlis Perkahwinan Khairul Fahmi Che Mat (Apex) & Nur Eilunie Natasha Jaafar di Hotel Royale Bintang Damansara

Majlis Resepsi penjaga gol Kelantan, Khairul Fahmi Che Mat (Apex) & Nur Eilunie Natasha Jaafar berlangsung di Hotel Royale Bintang Damansara.. Jika sebelum ini E'raz sharekan Penampilan Dato` Siti Nurhaliza Berhijab Penuh di Majlis Resepsi Khairul Fahmi (Apex) & Leuniey - Hotel Royale Bintang Damansara so sekarang giliran pengantinnya.. Kredit kepada cthoney.. Untuk lagi koleksi gambar, korang boleh klik blog cthoney..






Read more ...