Thursday, 12 September 2013

Cinta Jannah Episod 18

Cinta Jannah Episod 18

Cinta Jannah Episod 18 | Assalamualaikum w.b.t.. Untuk Cinta Jannah Episod 17 semalam, Eraz menggunakan Wordless Wednesday #23.. Tapi hari ni no more Wordless Wednesday sebab dah Thursday.. Hehe.. Lagi sekali dengan entri Cinta Jannah tapi untuk Episod 18..

Cinta Jannah merupakan drama yang Eraz dan isteri tengok sekarang ni.. Tapi ada juga yang miss nya.. Ya la.. Waktu-waktu macam tu dari 7.00 - 8.00 PM, kadang-kadang ada hal lain yang perlu dibuat.. Masa ni la bergunanya astro yang boleh rekod.. Kira rekod dulu, tengok kemudian.. 

Sinopsis Cinta Jannah Episod 18 :-

Nur Jannah dan Izaryl bersarapan bersama.. Izaryl memberitahu dia akan singgah ke tapak projek dahulu.. Nur Jannah memandu menuju ke tempat kerja.. Sampai di pejabat dia masuk ke bilik Izaryl dan mengemas meja.. Izaryl berbincang dengan pekerjanya mengenai projek perumahan yang di kendalinya.. Nur Jannah mengadap komputer menyiapkan laporan.. Kamal rakan sepejabatnya mengajak Nur Jannah ke luar makan tengahari.. Nur Jannah menolak.. Wanda mendekati Nur Jannah dan bertanya apa yang Kamal mahu.. Dia juga mengingatkan Nur Jannah untuk melawat Amina.. Damia berlari masuk ke biliknya dan muntah.. Damia menelefon Eddy untuk berjumpa.. Perlahan-lahan dia menyentuh perutnya.. Izaryl menegur Nur Jannah dan menyuruh Nur Jannah masuk ke biliknya.. Wanda mengusik.. Izaryl mengajak Nur Jannah makan tengahari.. Nur Jannah menolak kerana sudah berjanji dengan Wanda untuk ke hospital melawat Amina yang sudah bersalin.. Izaryl berkeras dan Nur Jannah terpaksa menurut.. Damia bertemu dengan teman lelakinya. Adakah Damia mengandung?

Panjang berjela jela la pulak sinopsisnya.. Harap-harap korang nak baca la.. Kalaulah betul Damia mengandung, sure Izaryl tu kena kahwin paksa.. Pak sanggup.. Mungkin la.. Semalam yang psiko nya Damia tu, dia boleh edar kad kahwin tanpa beritahu parents dia serta Izaryl.. Lagi best, kad kahwin tanpa tarikh.. Camne tu? Haha..

8 comments:

  1. Replies
    1. memang habis dia, tapi masalah tak sepatutnya, heret orang lain kerana masalah dia.. tak patut..

      Delete
  2. semakin menarik episod nie Eraz....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Masalah yang tak akan selesai.. Kan.. :)

      Delete
  3. bro try la buat skrip tuk drama pulak..hu3

    ReplyDelete
    Replies
    1. buat skrip? hohoho.. tak pandai la.. :)

      Delete
    2. cam pelik plak sebab kad kawen tanpa date.. heheh jenuh nak buat another annoucement kan. heheh cam x logik pun ada di situ. nampak sangat si damia nie cam anak orang kaya yg x dak 'apa2'.. jalan cerita ni dah ok.. tp cam ngarut skit la bab2 cam tue.. hehhe

      Sebab minat ngan lakonan nelydia senrose tue kan kena layan jgak la.. hehehe tp kalau masuk bab si razak & ayah jannah & Suffian dan kes tanah mmg x paham dah.. tmabah plak semalam ada kaitan plak antara Razak & tengku Zarina(mummy Izaryl)

      Delete
    3. Saya pun tak faham kak.. Hehe..

      Delete

Penulis tidak bertanggungjawab atas apa-apa komen yang ditinggalkan oleh pembaca / pengunjung. Semua komen adalah di bawah tanggungjawab mereka. Sila gunakan bahasa yang sopan. Terima kasih.