Kelab Blogger Ben Ashaari

Wednesday, 29 February 2012

BEN ASHAARI : Bloglist April 2012


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.. Aku tergerak hati nak join segmen ni lagi.. Dulu untuk BLOGLIST FEBRUARI 2012.. Kelebihan blog aku?? Pada sape2 yg biasa ke cni, akan tahu kelebihan nya.. nak senaraikan kat cni, kang kate aku puji hak milik sendiri.. so, cube korg explore blog ni.. peace.. Yang pasti, insyaAllah tak rugi kunjungi blog ni.. Entry akan diupdate setiap hari.. ;)


Read more ...

Anak Marion Caunter, SM Nasaruddin dan Mawi, Ekin

Entri kali ni tak panjang cuma nak share ngan korang tentang dua selebriti yang baru dapat anak ni.. Tahniah pada mereka.. Anugerah yang diberikan tuhan itu amatlah tak terkira nilainya..

Marion Caunter, SM Nasaruddin

Sumber : KLIK

Mawi, Ekin

Sumber : KLIK

Kepada semua pembaca entri ini, marilah kita sama-sama doakan pada pasangan lain yang sedang berusaha mendapatkan zuriat supaya dimurahkan rezeki.. Aminnnnn...


Read more ...

8 Alasan Nak Kahwin

8 Alasan Nak Kahwin


(Menarik terutama pada yang masih belum berkahwin..)

Seorang bapa bertanya kepada bakal menantunya :

"Mengapa engkau nak cepat kahwin dengan anak pakcik? Bagi 7 alasan engkau."

- gambar hiasan -

1. Dah jumpa pasangan, harus dicepatkan kahwin (hadith)

2. Nak jaga mata, hati dan kemaluan

3. Nak ikut sunnah, kahwin, ajal bila2 masa sahaja

4. Nak ada zuriat yg dapat bahagia dan doakan kami, mati bila2 masa aje

5. Dapat beribadat dengan pahala yang berganda bila sudah punya isteri, sedangkan memandangnya sahaja sudah perolehi pahala

6. Dapat merasa tanggungjawab sebagai suami dan menjadi seorang yg lebih berfikir lebih matang serta bijaksana bagaimana nak menyara keluarga

7. Nak ambil amanah ibu dan ayahnya dan jaganya serta didiknya dengan kehidupan agama

8. Saya sayang dan cintakan anak pakcik..

Wallahua'lam..

Read more ...

Tuesday, 28 February 2012

Cinta Beralih Arah ?

Cinta Beralih Arah.. Salah satu lagu yang menang Juara Lagu dulu.. Lirik memang .....BEST! Salah satu rangkap menarik bagi aku :

"Ku persembah intan dan permata, tapi bagimu kaca tak berharga.. Demikian berbezanya penilaian kita.. "

Cuba korang tapsirkan sendiri maksud bait lirik tu.. Masing2 akan ade pendapat yang tersendiri.. Maybe mengikut pengalaman masing-masing.. Peace No War..


Cinta Beralih Arah

Sendiri dalam
Sepi malam ke pagi
Mencari jawapan
Berputar-putar
Soalan bertemu soalan
Penawar yang
Ku beri kiranya racun
Sebagai balasan
Hilangkah budi
Oleh kejahilan

Ku persembah
Intan dan permata
Tapi bagimu
Kaca tak berharga
Demikian berbezanya
Penilaian kita

Kelopak berseri
Di tanganmu
Berderaian layu
Lalu...
Ku kutip semula
Sisa cinta
Dan beralih arah
Pada Yang Esa

Walau diri hina
Tak berharga
Tetap diterima
Kelopak kelayuan
Dipulihkan
Akhirnya kembali
Keyakinan
Pada diri


Suka tak suka, layan je la.. haha..



Read more ...

Lelongan artifak Titanic cetus minat menjelang ulang tahun ke-100


RICHMOND : Lelongan membabitkan lebih 5,000 artifak kapal Titanic yang dijadualkan pada 1 April depan iaitu seabad selepas kapal persiaran mewah itu tengggelam menerima ratusan panggilan telefon termasuk yang bersedia menawarkan artifak bagi menambah koleksi penemuan di dasar laut. 


Jurulelong, Arlan Ettinger, berkata rumah lelongannya di New York, Guernsey’s Auctioneers & Brokers mendapat panggilan daripada sebahagian waris kepada lebih 700 orang yang terselamat termasuk seorang menawarkan helaian kertas ditemui di atas mayat seorang penumpang yang terapung.

Jika kertas itu tidak dilelong, mungkin benda lain yang lebih menarik iaitu rantai tangan kanak-kanak dengan tertera nama Amy menggunakan berlian. Hanya dua penumpang didaftarkan atas nama Amy daripada 2,228 penumpang termasuk lebih 1,500 terkorban. - AP

Sumber : Berita Harian


Read more ...

Wanita yang bernama Nini Marlini

Pagi ni aku nak buat entri yang ringkas je.. Sebab aku just nak tanye korang pasal Nini Marlini? Korang kenal pelakon ni? Dia pegang watak Wanda dalam Azura 2012.. Cantik.. Haha.. Bab lakonan tu, aku tak pandai la nak komen.. Haha.. Macam pernah tgk muka dia dalam video klip.. Siapa-siapa ada info tentang dia, boleh share-share.. Kita bagi blogger lain pun kenal dia.. Sekali tengok muka dia ade iras-iras Maya Karin..

Lagi gambar? Klik Nini Marlini..


Orang yang sama ke dalam klip video ni?


Nak lirik lagu ni, boleh klik SINI..

Entri berkaitan dengan Nini Marlini :

Read more ...

Monday, 27 February 2012

Nobody Wants To Be Lonely

Mesti ade blogger yang pernah dengar dan tak pernah dengar lagu ni sebab dah lama giler.. Tapi memang serius best.. Lagu Ricky Martin feat Christina Aguilera.. So, siapa-siapa ada masa terluang, boleh la dengar lagu ni.. 


Lirik :

There you are
In a darkened room
And you're all alone
Looking out the window
Your heart is cold and lost the will to love
Like a broken arrow

Here I stand in the shadows 
Come to me, Come to me 
Can't you see that

Nobody wants to be lonely
Nobody wants to cry
My body's longing to hold you
so bad it hurts inside
Time is precious and it's slipping away
and I've been waiting for you all of my life
Nobody wants to be lonely so why
Why don't you let me love you

Can you hear my voice
Do you hear my song
It's a serenade
So your heart can find me
And suddenly your flying down the stairs
Into my arms, baby

Before I start going crazy
Run to me, Run to me
Cause I'm dying

I want to feel you deeply
Just like the air you're breathing
I need you here in my life
Don't walk away, don't walk away
don't walk away, don't walk away
No, no, no, no

Nobody wants to be lonely
Nobody wants to cry
Nobody wants to be lonely
I don't want to be lonely
Nobody wants to cry
I don't want to cry
My body's longing to hold you
I'm longing to hold you
so bad it hurts inside
Time is precious and it's slipping away
and I've been waiting for you all of my life
Nobody wants to be lonely so why
Why don't you let me love you
Why don't you let me love you
Why, oh why, why, why, why, why

Nobody wants to be lonely
I don't want to cry
Nobody wants to cry
My body's longing to hold you
so bad it hurts inside
Nobody wants to be lonely
I don't want to be lonely
Nobody wants to cry



Read more ...

Imunisasi Lelaki Kacak Lebih Kuat

Menarik Hari Ini


" Di sebalik wajah tampan seseorang sebenarnya tersimpan sebuah sistem imunisasi yang kuat pada tubuh mereka.

Kajian yang disiarkan dalam jurnal Nature Communication menyebut bahawa lelaki yang memiliki kadar hormon testosteron yang tinggi bukan sahaja tampan bahkan memiliki tindak balas imunisasi yang kuat.

Kajian oleh Fhionna Moore dari Britain itu dilakukan ke atas 74 orang lelaki Latvia yang berusia 20-an.

Ukuran ketampanan itu dikaitkan dengan kadar antibodi dan hormon testosteron. Keputusan menunjukkan lelaki yang memiliki antibodi yang kuat adalah dalam kalangan mereka yang bersifat maskulin. "

Kosmo Ahad

Sejauh mana kajian ini, aku tak tahu la.. Just nak share pada semua orang.. Cool! 


Read more ...

Koleksi Tudung Bawal 2 Tone De'Warisan

BAWAL 2 TONE

- Kain tidak panas DAN Warna Yang Striking -

Harga hanya RM 15 SEHELAI

Warna : Hitam
Kod : BT001


Warna : Oren
Kod : BT002


Warna : Kuning
Kod : BT003


Warna : Maroon
Kod : BT004


Warna : Merah
Kod : BT005


Warna : Pink
Kod : BT006


Warna : Purple Tua
Kod : BT007


Warna : Purple Black
Kod : BT008


Warna : Light Purple
Kod : BT009


Warna : Purple Muda
Kod : BT010


Warna : Torqoise
Kod : BT011


Warna : Biru Laut
Kod : BT012


Warna : Hijau Pucuk Pisang
Kod : BT013


Warna : Dark Green
Kod : BT014


Warna : Coklat
Kod : BT015

Tempahan boleh dibuat sekarang.. Melalui E'raz pun boleh.. Boleh komen di entri ini.. Lepas itu boleh bincang secara private..


Klik Page De'Warisan di Facebook



Read more ...

Koleksi Kain Pasang De'Warisan Terbaru (Polka Dot Viscose Cotton)

TERBARU

- Polka Dot Viscose Cotton -

Material kain : Ringan dan Lembut DAN Tidak perlu di alas.


Hanya RM 40 !

Kod : P006


Kod : P007


Kod : P008

Juga ada kain Polka Dot RM 30.. Klik SINI untuk tengok pattern kain..

Tempahan boleh dibuat sekarang.. Melalui E'raz pun boleh.. Boleh komen di entri ini.. Lepas itu boleh bincang secara private..


Klik Page De'Warisan di Facebook



Read more ...

Sunday, 26 February 2012

Antara yang BEST daripada MISHA OMAR..

Hati Yang Rapuh

Seingat aku, lagu ni dia perform masa Festival Filem Malaysia..Masa tu, majlis ni dibuat di DTSP, USM Penang.. Jom layan.. 


Nak baca cerita pertunangan Misha, boleh klik Foto Majlis Pertunangan Misha & Firos..


Read more ...

Doa Sebelum Tidur

Doa Sebelum Tidur
Doa Sebelum Tidur

Doa Sebelum Tidur | Bagi yang MUSLIM, Jom sama-sama baca Doa ni sebelum tidur..

Aku harapkan hari esok akan menjadi hari yang lebih bermakna berbanding hari ni.. Begitu juga dengan korang.. InsyaAllah..


Read more ...

Lovestory313 1st Giveaway


Ms Velentine sbb tag Giveaway ni.. Jom sama-sama join.. Boleh meriahkan lagi saingan.. So kali ni cam biasa, E'raz nak tag : | Fify Firdausi & Farah Alias |.. Good Luck!


Read more ...

First Ever Bloglist

Terjumpa daripada blog Arra tentang blogger baru yang sedang mencari link blog untuk buat bloglist.. Siapa nak tahu dengan lebih lanjut, boleh klik gambar kat bawah..


Kategori : Putera

E'raz dah selak2 mukasurat blog dia so apa yang E'raz boleh beritahu tentang blog dia ; banyak jumpa entri pasal buku-buku serta kata-kata hikmah.. So, insyaAllah boleh beri pengetahuan kepada semua..


Read more ...

Segmen Limited Review by Nabila


Nabila buat satu segmen lagi.. So, siapa-siapa yang berminat, boleh klik banner kat atas.. E'raz nak tag, Fify Firdausi dan Zamani84.. Jom!


Read more ...

Saturday, 25 February 2012

Roman - Roman feat Kilafairy

Lagu 'Roman'? Pernah dengar? Seminggu ni, kerap giler aku terdengar kat radio.. Mula-mula tu duk main teka teki lagu apa dan sape nyanyi.. Last-last baru tahu tajuk lagu dan penyanyi..

Cam menarik je dengar lagu ni.. Rentak lagu + lirik yang leh kata sesuai dengan pendengaran aku.. Sape-sape yang belum dengar lagu ni, ada video dan lirik kat bawah..

Kilafairy (Anak Rohana Jalil) rupanya yang nyanyi.. Tak reti nak komen ape-ape.. Layan je la..


Lirik

[Kilafairy]
Bila terasa deras jantungku
Terisi dengan nada-nada yang resah
Menyakinkanku adanya cinta
Tapi tak pernah terang

Sedangkan diriku semakin menjauh
Dan mula melupakanmu

[Roman]
Tersedar aku dalam pelukan
Kekasih tak pernah ku impikan
Cerita kita menghilang jauh
Hanya menjadi sirnaku

Masihkah dirimu mendiamkan cinta
Percaya kepadaku

Cinta
Usah kau ragu
Ia kan selalu menemanimu
Biar kan ia bertamu

Cinta..
Ku tiada ganti hilang
Tanpa kau sedari
Cinta..
Ku hanya untuk kamu

[Roman]
Maafkan aku tak seperti yang kamu inginkan
Melepaskan mu saat kau memerlukan
Hapuskan hiba dihadapanku
Ku masih menanti kehadiranmu

[Kilafairy]
Dapatkah melawan getarannya
Cinta..

[Kilafairy & Roman]
Cinta
Usah kau ragu
Ia kan selalu menemanimu
Biar kan ia bertamu

Cinta..
Ku tiada ganti hilang
Tanpa kau sedari
Cinta..
Ku hanya untuk kamu


Read more ...

Adele '21' menang BRITs 2012 MasterCard British Album of the Year

Sekali lagi nama Adele naik lepas dia menang dua kategori dalam BRIT AWARDS 2012 yang lepas untuk  kategori British Female Solo Artist dan MasterCard British Album of the Year.. Tahun ni memang tahun dia la nampaknya.. Sebelum ini Grammy Awards dan Billboard.. 

Tapi menjadi isu lepas majlis ni ialah kes Adele tunjuk jari hantu.. Korang faham la kan maksud nya? Kalau tak faham, tanya kawan-kawan.. Hehe.. Sebabnya belum sempat dia habiskan ucapan mula-mula dia, pengacara malam tu, potong ucapan sebab masa dah lari dari asal.. Disebabkan benda ni LIVE, so tak sempat la nak potong scene tu.. Adele dah jelaskan yang perbuatan tu bukan ditujukan pada peminat dia tapi pada pengajur.. Korang fikir la sendiri.. Peace No War..




Read more ...

Friday, 24 February 2012

Page Mr. E'raz Fadli @ FB : Blog untuk Blogwalking

Blogwalking rasanya sangat penting untuk memperkenalkan blog kita.. So, hari ni E'raz ade senaraikan blog yang korang blog jalan-jalan untuk kenal antara satu sama lain.. Mereka ini E'raz pilih daripada blogger bertuah yang LIKE Page Mr. E'raz kat Facebook bermula pagi semalam.. Jom! Pada Siti Syahirah, link blog anda tidak dapat dikesan jadi E'raz hanya letak link FB je.. Sorry.. Jom!


Terima kasih..


Read more ...

Himpunan Kisah Perkahwinan Yusri & Lisa

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.. Ramai yang dah buat entri tentang cerita perkahwinan Yusri dan Lisa.. Dan aku dengan penuh rajinnya telah himpunkan beberapa link blogger yang buat entri pasal kisah mereka.. So, korang boleh klik pada nama blogger-blogger dibawah untuk baca entri mereka.. Jom terjah.. Tak perlu search kat google untuk baca.. Mr. E'raz ada sediakan sikit link.. Peace..



Mr. E'raz doakan semoga jodoh mereka kekal ke akhir hayat.. Amin..


Read more ...

Segmen | Review blog by Muna


Segmen terbaru daripada Muna Rahimah.. Adik-adik aku ni.. Aku copy paste kan biodata dia.. So sebab adik ni nk amek PMR tahun ni, aku nak wish GOOD LUCK! ;)


Syarat Muna mintak sape2 nak join segmen ni, kena bg sikit biodata.. So ini biodata aku..

Nama ; E'raz Fadli.. Done.. ;) Hah! Umur? Dah tua dah.. Korang teka la umur brp.. Sekian.


Read more ...

Segmen : WRFW ! (Walk, Review, Follow, Win)

Tajuk segmen yang menarik! Hehe.. Segmen terbaru ni adalah daripada Adik Adibbbb kita.. Jom sama-sama memeriahkan segmen ni.. 


Segmen : WRFW ! (Walk, Review, Follow, Win)

Klik banner di atas untuk info yang lebih detail..

Tag :


Read more ...

Jom Naikkan Trafik Blog!


Jom Naikkan Trafik Blog! Segmen terbaru anjuran Mak Dara.. Jom join.. Klik pada banner di atas untuk info lengkap..

Mak Dara minta tuliskan serba sedikit tentang blog sendiri.. Kalau nak tahu serba sedikit, boleh klik SINI..


Read more ...

Thursday, 23 February 2012

Do All Things With Love

" Do All Things With Love "


;)


Read more ...

Malaysia (0) vs Japan (4)

Tak de idea nak tulis apa-apa.. Korang semua mesti dah tahu keputusan perlawanan.. So, hayati gambar kat bawah ni je la.. Adat pertandingan la semua ni.. Ada masa kat atas, ada masa kat bawah.. 


Kidnap gambar dari : Kelate.Net Photography


Read more ...

Koleksi Kain Pasang De'Warisan Terbaru [ Polka Dot ]

Kain Terbaru : Polka Dot!!

Material kain : Ringan dan Lembut dan tidak perlu di alas.

Hanya RM 30 !!

Kod: P001

Kod: P002

Kod: P003

Kod: P004

Kod: P005

Tempahan boleh dibuat sekarang. Melaui Mr. E'raz pun boleh.. 

Untuk tengok jenis kain yang lain, boleh klik Mr. E'raz : De'Warisan atau Blog Rasmi De'Warisan. Juga boleh tengok di FB..


Koleksi Kain Pasang De'Warisan [ Klik Available ]

Terdapat dua kain yang berharga RM 32 masih available.. Klik Koleksi RM 32 untuk melihat kain berkenaan..

Mahu lagi MURAH??!! Terdapat 12 kain yang berharga RM 20 masih available.. Klik Koleksi RM 20 untuk melihat kain berkenaan..


Read more ...

13 Cara Suami Melayan Isteri Mengikut Cara Rasulullah SAW

13 Cara Suami Melayan Isteri Mengikut Cara Rasulullah SAW


1) Jangan tidak pedulikan isteri yang sedang merajuk atau berkecil hati. Buangkan ego, minta maaf jika suami bersalah dan pujuk dengan mesra. Mungkin apa yang berlaku hari ini suami akan kata “Udah-udah la merajuk tu, buruk beno gayanya udah tua-tua pon merajuk lagi”

2) Tanamkan sifat menghormati isteri anda yang banyak menjaga minum pakai dan anak-anak anda dirumah. Bermain kayu 3 dibelakang isteri mungkin kurangnya rasa hormat dan menghargai si isteri(selain masalah lain)

3) Jika isteri melakukan salah atau ada perangai yang suami tidak sukai, tegur dengan baik dan bijaksana. Pukul isteri bukan caranya.

4) Ambil berat kesihatan isteri. Segara merawat isteri yang sakit, jika serius terus bawa pergi jumpa klinik.

5) Beri perhatian ketika isteri ketika bercakap. Pandang mukanya ketika bercakap. mungkin ada luahan perasaan atau masalah untuk dikongsi dengan anda.

6) Isteri tidak suka suami bandingkan dia dengan isteri orang lain baik dari segi paras rupa mahupun masakan. Mungkin bandingkan masakan emak anda dengan masakan isteri anda juga boleh timbulkan rasa kurang senang isteri anda.

7) Ringankan kerja isteri dirumah. Buat anak sama-sama jadi jaga anak juga sama-sama. Bukan melepaskan tanggung jawab kerja rumah semuanya kepada isteri.

8) Jika anda keluar melepak dengan kawan-kawan, ingat isteri dirumah. Jadi jangan pulang lewat dan beli la sesuatu untuknya.

9) Seperti mana isteri perlu menjaga aib suami begitu la juga kepada suami. Suami perlu jaga aib isteri.

10) Elakan untuk mengutuk isteri anda. Terutamanya depan orang lain.

11) Suami jangan kedekut. Bukan barang rumah sendiri pun isteri perlu belikan. Kalau suami tak cukup duit tu lain cerita.

12) Jangan bersepah dan pengotor. Kalau anda merokok, perlu elakan dari merokok dalam rumah dan depan anak-anak.

13) Setiap keputusan yang ingin dibuat perlu berbincangan dengan isteri. Isteri pula jangan la “Ikut abang la..saya ikut aje” setiap kali suami meminta pandangan.

Sesungguhnya peribadi Rasulullah itu adalah peribadi yang paling baik untuk menjadi ikutan.. Wallahualam..

Info dan kredit kepada : Aku Si Jebat
Read more ...

Mutiara Kata (I)

" Jangan malu memberikan sedikit, kerana pemberian sedemikian lebih baik daripada tidak memberi sama sekali "

Renung-renung Mutiara Kata yang E'raz jumpa ni.. Kita tak tahu mungkin dengan pertolongan yang sedikit itu dapat membuat orang yang kita tolong berkenaan berjaya lari daripada masalah dia.. Dan mungkin juga kita akan mendapat hikmah disebalik pertolongan kecil itu. ;)


Read more ...

Segmen : I Love Blogging


Nama Panggilan Anda : E'raz
Negeri Kelahiran : Kelantan
Warna Kesukaan : Biru

Jom join Segmen terbaru ni.. Korang boleh klik gambar kat atas untuk tengok syarat-syarat..


Read more ...

Segmen Tambah Follower Tanpa Blogwalking by MD


Wow.. Lain macam je banner Segmen.. So, sape2 berminat, leh klik banner kat atas untuk info lanjut..

Setuju dengan cara Mr. Doctor untuk untuk system grouping.. Senang!

Tag :
| FifyFarah |


Read more ...

Wednesday, 22 February 2012

Dua Persembahan Terbaik Semasa Grammy Awards (The 54th Annual Grammy Awards)

Adele - Rolling In The Deep


Jennifer Hudson - Tribute Whitney Houston (I Will Always Love You)


Artikel tentang  54th Annual Grammy Awards,  boleh klik Grammy.. Terdapat entri tentang tribute kepada  Whitney Houston sebelum ini.. Boleh klik Tribute untuk Whitney Houston - I Will Always Love You (Nyanyian Sam Tsui).. Layannn..


Read more ...

Foto Majlis Pertunangan Misha & Firos

Just nak share kepada pembaca-pembaca blog Mr. E'raz..







Kredit tu : 

Petikan berita di Utusan Malaysia

KOTA BHARU 21 Feb. - Penyanyi popular Misha Omar, 30, selamat melangsungkan pertunangan dengan seorang juruterbang, Firos Ezzwan Rossly, 30, dalam satu majlis tertutup di rumah keluarganya di Kampung Guchil Bayam di sini hari ini.

Majlis pertunangan tersebut sekali gus menamatkan segala spekulasi mengenai status diri penyanyi itu yang popular dengan lagu 'Bunga-bunga Cinta'.

Cincin pertunangan disarungkan sendiri oleh bakal ibu mertua Misha, Asmah Kenin. Pada majlis tersebut, Misha yang anggun mengenakan persalinan baju kurung klasik berwarna biru rekaan Syaiful Baharim, menerima lima dulang hantaran dan membalas jumlah sama kepada pihak lelaki.

Ketika ditemui Misha memberitahu, tarikh pernikahan mereka belum ditetapkan, namun menjelaskan bakal diijabkabulkan selewat-lewatnya hujung tahun ini.

"Firos menepati segala ciri yang saya impikan daripada seorang lelaki. Selain cinta yang tulus, Firos juga mempamerkan ciri-ciri kepimpinan, selain rapat dengan anak (angkat) saya, Muhammad Adam Emir.

"Hubungan rapat mereka membuka pintu hati saya menerimanya sebagai bakal suami. Alhamdulillah, saya dipertemukan dengan lelaki yang begitu memahami perjalanan hidup saya," katanya.

Misha turut berharap semua peminat mendoakan impiannya untuk bergelar isteri terkabul.

"Bukan niat saya mahu menyembunyikan berita gembira ini dan memohon maaf sekiranya ada pihak tersinggung atas keputusan diambil. Saya cuma memenuhi permintaan kedua belah keluarga yang mahukan pertunangan ini dilakukan secara sederhana dan tertutup.

"Insya-Allah perkahwinan kami akan dilangsungkan dalam tahun ini juga tetapi tarikhnya belum ditetapkan lagi," kata Misha lagi.


Read more ...