Kelab Blogger Ben Ashaari

Tuesday, 31 January 2012

Be Strong!

You Never Know How Strong You Are.. Until Being Strong Is The Only Choice You Have..
Semuanya bergantung kepada diri sendiri.. 'Kekutatan' akan diketahui apabila kita menghadapi sesutu benda itu..

Read more ...

Aiskrim Yogurt Dingin Lembut ?

Tajuk tak boleh belah.. Haha.. Baik sebut Aiskrim Trutti Frutti je.. Bukan apa.. Aku pun baru berpeluang pegi semalam dengan isteri aku.. Tempat memang cool giler.. Trutti Frutti Kubang Kerian yang baru dibuka..  Depan Mydin Mall Kubang Kerian.. Ini cawangan kedua selepas di QueensPark SportsCity and Boulevard, Tanjong Chat.. Kat Tanjong Chat tu, sempat la 3, 4 kali pergi.. Semalam aku try kat tempat baru pulak.. So sape2 yang belum pegi, boleh cuba pegi sekarang.. Ruang luas berbanding dengan cawangan yang pertama tu.. Pasal harga, mmg standard la.. 


Read more ...

Monday, 30 January 2012

Elakkan Perbandingan

Don't compare your life to other's.. You have no idea what their journey is all about..
Kebanyakannya yang berlaku, kita akan secara tidak sengaja akan automatik compare dengan orang-orang sekeliling jika kita tak dapat apa yang kita impikan.. Secara positive nya, kita tak tak blh berfikiran begitu kerana kita tak tahu apa yang berlaku disebalik kejayaan mereka sekarang.. Kita jugak tak tahu apa yang mereka alami dan harungi sepanjang menuju mengapai impian mereka... Mungkin rezeki mereka murah ke sesuatu perkara itu, akan tetapi, kita mungkin tidak tahu yang mereka mungkin mengalami kesulitan pada perkara yang lain.. Oleh sebab itu, bersyukur dengan apa yang ada.. InsyaAllah dengan usaha yang kita telah lakukan, impian itu akan terlaksana.. Usaha, Doa dan Tawakal.. 
Read more ...

Kisah Hati @ AJL 26 [ Persembahan Terbaik ]

Menarik pada persembahan Alyah semasa jadi patung music box dan disusuli vokal bertenaga.. Jauh berbeza persembahan vokal semasa semi final.. Good Job! Kemunculan Remy mungkin tak memberi impak sangat kot.. Kemunculan pelawak pada permulaan pun, mungkin boleh di delete.. Hanya pendapat.. ;)

Kisah Hati

Hatiku hatimu
Menjadi satu cinta
Ku rasa hadirmu menyempurnakan aku
Tapi cinta bukan milik kita
Semua harus berakhir

Cinta kau dan aku
Takkan mungkin bersatu
Untuk saat ini di dunia ini
Mungkin kita bersama
Nanti di atas sana
Biar ku setia menjaga cintamu
Selamanya

Tapi cinta bukan milik kita
Semua harus berakhir

Cinta kau dan aku
Takkan mungkin bersatu
Untuk saat ini di dunia ini
Mungkin kita bersama
Nanti di atas sana
Biar ku setia menjaga cintamu

Cinta kau dan aku
Takkan mungkin bersatu
Untuk saat ini di dunia ini

Biar ku setia menjaga cintamu
Selamanya
Read more ...

Siti Nurhaliza Menang Besar Di Intuned Music Awards 2011


Penyanyi nombor satu negara, Datuk Siti Nurhaliza menang besar di Intuned Music Awards 2011. Undian yang dilakukan secara online itu mengumpul sebanyak 132,511 undian secara keseluruhannya.

Penyanyi yang cukup popular dengan lagu Biarlah Rahsia itu memenangi kategori Artis/Band Pilihan, Penyanyi Solo Wanita Terbaik, Album Terbaik (All Your Love), Artis/Band Harapan Pilihan, Muzik Video Terbaik (Falling In Love), Penggunaan Media Sosial Terbaik dan Penyanyi Wanita Paling Seksi.

Siti menewaskan nama-nama besar dalam industri muzik antarabangsa antaranya Agnes Monica, Super Junior, Adele, Lady Gaga dan ramai lagi.

Keputusan diumumkan di laman web http://www.intuned.com/awards/.

Info & Kredit : 
Read more ...

Kualiti CUTI

 " CUTI "

Saje nak tahu pendapat korang terutama pada blogger yang sudah bekerja.. Apa maksud kualiti cuti pada anda.. Bukan cuti panjang, tapi cuti hujung minggu.. 
Read more ...

Never Lose Hope

Berusaha untuk tidak hilang harap.. Berusaha!! 


Motivasikan diri.. Walaupun badan dah penat, otak dah penat, kena jgk berusaha! Mungkin sesuatu yang menanti di masa yang kita tak tahu..

Read more ...

| Hanya Kamu |


"There is only one person who could ever make you happy, and that person is YOU." - David Burns

Ada benarnya kata-kata diatas.. Tiada siapa boleh bantu kita kalau bukan diri kita sendiri.. Kita yang perlu kuatkan semangat jika diduga dengan cabaran yang tak putus2..

Read more ...

Senarai Penyertaan dan Keputusan Penuh Anugerah Juara Lagu (AJL) 26


Tarikh: 29 Januari 2012
Masa: 9.00 Malam – 11.30 Malam
Tempat: Stadium Putra, Bukit Jalil
Pengacara: Faizal Ismail dan Cheryl Samad

Senarai Finalist AJL 26
  1. Kalau Berpacaran - (Shohaimi Mior Hassan / Ana Raffali / Altimet)
  2. Karma - Faizal Tahir (Audi Mok/Faizal Tahir/Audi Mok/Faizal Tahir)
  3. Penakut - Yuna (Yuna/Yuna)
  4. Sedetik Lebih - Jaclyn Victor (Edry Abd Halim/Edry Abd Halim)
  5. Gadis Semasa - Yuna (Yuna/Yuna)
  6. Awan Nano - Hafiz (M.Nasir/Budi Hekayat)
  7. Cinta Muka Buku - Najwa Latif (Najwa Latif/Ika Latif)
  8. Beribu Sesalan - Ning Baizura/Jaclyn Victor/Shila Amzah (Kevin Chin/Tinta)
  9. Kekanda Adinda - Atilia & Monoloque (Monoloque/Monoloque)
  10. Wanita Seluruh Dunia - Projek Pistol (Boy Clifford/Boy Clifford)
  11. Sungai Lui - Aizat (Aizat/Anas, Aizat/Anas)
  12. Kisah Hati - Alyah (Manusia Putih/Manusia Putih)

Keputusan : -

Juara Lagu :- Awan Nano - Hafiz (M.Nasir/Budi Hekayat)
Tempat Kedua :- Beribu Sesalan - Ning Baizura/Jaclyn Victor/Shila Amzah (Kevin Chin/Tinta)  
Tempat Ketiga :- Karma - Faizal Tahir (Audi Mok/Faizal Tahir/Audi Mok/Faizal Tahir)  
Persembahan Terbaik :- Alyah
Vokal Terbaik :- Hafiz
Read more ...

JOM JOIN BLOGWALKING BERSAMA SUFAI.COM

Kawanku Cikgu Zamani ada tagkan satu segmen terbaru.. Jom join..


Tag :

Kelebihan Blogwalking


Done ! Sape2 yang tak ditag tu, boleh join jugak! ;)
Read more ...

Sunday, 29 January 2012

Segmen : Jom Berkenalan dengan Sahabat Blogger


Selamat Datang ke Blog Mr. E'raz Fadli .. Peace no war.. 
Read more ...

| You Are Good Enough |

You are good enough dear.. <3


- Carta teratas -
Read more ...

| Jangan Dengar Cakap Orang |

You are 'beautiful'.. No matter what "they" say..


Percaya pada diri sendiri.. Dan yakin pada diri sendiri.. Jangan hanya dengar kata-kata orang lain.. Dan jangan selalu compare kan diri kita dengan orang lain jugak.. Positive! InsyaAllah kita akan bahagia dengan kehidupan kita.. 
Read more ...

| - LOVE - |

The one that love us never really leave us..
You can always find them 'in here'.. <3


Orang yang kita sayangi akan sentiasa berada di hati dan di minda kita dalam apa jua keadaan..

Read more ...

Saturday, 28 January 2012

| Pergi Tak Kembali |

Petang tadi aku baru sahaja melawat keluarga saudara yang meninggal dunia.. Sangat banyak kes kematian mengejut sekarang.. Dalam masa yang singkat, banyak kes lebih kurang sama berlaku.. Dengan entri kali ni, Salam takziah kepada ahli2 keluarga yang terlibat.. Semoga mereka dicucuri rahmat dan ditempatkan dikalangan orang2 yang beriman.. Amin.. Diharap tabah menghadapi ujian Allah..


Pergi Tak Kembali

Setiap insan pasti merasa
Saat perpisahan terakhir
Dunia yang fana akan ditinggalkan
Hanya amalan yang dibawa

Terdengar sayup surah dibaca
Sayunya alunan suara
Cemas di dada...lemah tak bermaya
Terbuka hijab di depan mata

Selamat tinggal pada semua
Berpisahlah kita selamanya
Kita tak sama nasib di sana
Baikkah atau sebaliknya

Amalan dan takwa jadi bekalan
Sejahtera bahagia pulang...ke sana

Sekujur badan berselimut putih
Rebah bersemadi sendiri
Mengharap kasih anak dan isteri
Apa mungkin pahala dikirim

Terbaring sempit seluas pusara
Soal-bicara terus bermula
Sesal dan insaf tak berguna lagi
Hancurlah jasad dimamah bumi

Berpisah sudah segalanya
Yang tinggal hanyalah kenangan
Diiring doa dan air mata
Yang pergi takkan kembali lagi
Read more ...

| Believe In You |

" Believe In You 
&
Believe In Yourself ! "


Yakin Diri!!

Read more ...

| Have Fun! |

" People rarely succeed unless they have fun in what they are doing. "

Happy dengan apa yang dibuat akan membuat kita bersemangat untuk mengapai apa yang diingini.. So, sentiasa la positif! Bayangkan kejayaan yang akan kita kecapi hasil daripada kesabaran dan usaha gigih sekarang..
Read more ...

| I'm not the best, but I'm trying my best |

Sedar diri ini bukan yang terbaik.. Tetapi akan berusaha untuk menjadi yang terbaik atas usaha sendiri..


Kata2 positif sangat2 diperlukan untuk membuatkan diri kite lebih maju ke depan..

Read more ...

Friday, 27 January 2012

The Future you see Is The Future you get..

So interesting..


Apa yang kite impikan di masa depan, Impian itu akan dikecapi.. Dengan kate lain yang aku dpt katakan kat cni ialah kite perlu berusaha untuk mendapatkan usaha tu.. ;)

Read more ...

| Fikirkan Boleh |

Pernah dengar lagu yang menaikkan semangat ni? Aku rase lagu ni wujud masa aku kecik lagi.. So nak share dengan blogger2 muda skang.. Maklum la aku dah jadi remaja purba skang.. ;)


Fikirkan Boleh 

Jika kau fikirkan kau boleh
Kau hampir boleh melakukan
Jika kau fikirkan ragu-ragu
Usahamu tidak menentu

Jika kau fikirkan kekalahan
Kau hampiri kegagalan
Jika kau fikirkan kemenangan
Kau hampiri kejayaan

Engkaulah apa kau fikirkan
Terkandung dalam pemikiran
Kau fikir boleh melakukan
Fikirkan boleh

Percaya apa kau lakukan
Tabah apa kau usahakan
Bertindak atas kemampuan
Engkau boleh
Read more ...

LOVE di sebalik I HATE U

Ini pendapat aku la :- 
Di sebalik perkataan I HATE U tu, ade tersembunyi LOVE kerana .....
Jika kita terlalu benci kan seseorang tu, tak mustahil suatu masa nati, anda akan jatuh cinta pada orang yang anda benci itu.. Beware.. ;)
Read more ...

Thursday, 26 January 2012

Nelly The Strange sudah buka bloglist baru untuk saya !

Join Segmen lagi malam ni.. Klik Banner di bawah untuk maklumat lanjut..


Tag :

Read more ...

Review Blog : Izzah Ilhami & Alifah Ahmad

Korang ingat tak pasal posting aku tentang gmbr ni :


" Apa yang korang boleh katakan melalui gambar ni.. Jom kite share bersama.. Kita tengok pendapat siapa yang menarik.. ;) "

Semasa buat entri ni, aku dah pasang niat nak review blog untuk mana-mana blogger yang komen entri ni.. So inilah mereka :



Izzah Ilhami
Kelantan
15 Mac 2000



ALIFAH AHMAD
PONTIAN, JOHOR, MALAYSIA
"... I just want to be an ordinary person without any problem stuck inside my head.Hmm.. It's sound impossible ..."

Jom same2 melawat blog-blog cun kat atas..
Read more ...

FIRST GIVEAWAY BY ONITSUKAHANA

TUDUNG BAWAL SULAMAN ATAS KEPALA.. Kenapa aku tulis camtu? Itu merupakan hadiah untuk First GiveAway dari Onitsukahana untuk blogger-blogger yang join GiveAway dia.. So mana-mana blogger perempuan yang ingin mencuba, boleh lah klik pada banner dibawah untuk mengetahui syarat-syarat penyertaan.. Blogger lelaki pun boleh join sebab kita sebagai lelaki, mesti ade wanita-wanita dikeliling kita yang kite hargai.. Ibu, Kakak, Adik, Isteri atau Girlfriend.. Tak susah pun.. Korang kena pilih warna je.. Favourite kaler aku mmg Biru la.. Tapi in-case bertuah untuk dapat hadiah Giveaway ini, aku nak pilih warna Purple.. Hehe.. Sebabnya itu warna feveret insan yang sentiasa ade di cc aku.. ;)


Warna : BIRU

Read more ...

| Kebenaran Yang Perlu Diketahui |

" If people are trying to bring you DOWN, It only means that you are above them.. "

Ini salah satu cara untuk kita berfikiran positive.. Kalau korang betul-betul faham ayat tu, memang ada betulnya.. Kalau kita bukan orang yang berpengaruh atau mempunyai kelebihan, kenapa perlu orang jatuhkan kita atau sabotaj kita kan.. Jika ianya berlaku juga, cuba la tangani secara baik dan berfikir secara tenang.. InsyaAllah dibantu.. Apa-apa pun, kerjasama memang diperlukan dalam semua hal dan sikap profesional memang tak boleh kita ketepikan.. Cuba baiki dari dalam diri sendiri terlebih dahulu sebelum membaiki orang lain.. (panjang pulak aku hurai tentang ayat di atas.. cukup la kot.. save dulu then publish esok..)

Read more ...

Kemaafan Dendam Yang Terindah

Pernah tengok filem Soalnya Siapa? 


Lagu ni salah satu lagu OST dalam Soalnya Siapa?.. Banyak jugak lagu2 best dalam filem ni.. Jalan cerita best.. Pelakon best.. Lagu best.. Dan paling best, filem ni buat pengambaran di USM.. Penuh kenangan untuk aku.. Filem ni disiapkan pada musim aku orientasi dulu kala.. ;) Bagi yang rase nak layan lagu ni, layan.. Lirik pun ade..


| Aishah |

" Kemaafan Dendam Yang Terindah "

Kehangatan mentari ku rasakan
Tak sehangat api perbalahan
Ku ketuk pintu hati
Senyap dan sunyi
Tiada jawapan yang ku perolehi

Dinginnya malam itu bagai salju
Tidak sedingin perasaanmu
Kau sengaja membina dinding pemisah
Di antara kita tak lagi bersemuka

Kekasih ku... ku rasakan perlu
Menitip surat buat tatapan mu
Sekali ini aku rela merendah diri beralah
Agar perhubungan terjalin semula

Kekasih ku... tak mungkin ku tahu
Apa tersirat dihati kecil mu
Andainya aku yang bersalah
Maafkan saja...

Kemaafan dendam yang terindah...

Kehangatan mentari dingin salju
Bertukar ganti hari ke hari
Aku masih di sini
Sabar menanti
Terbuka kembali hatimu yang terkunci...

Kemaafan... kemaafan dendam yang terindah...


Read more ...

Wednesday, 25 January 2012

| Impian |

Semua orang ada IMPIAN ataupun DREAM.. Bagi sesetengah orang, begitu susah untuk mengapai impian tu.. Tapi sesetengah orang, senang sahaja.. Tapi percayalah, bukan senang untuk mencapai apa yang kita hendaki.. Mesti ada sesuatu cabaran untuk kita lalui sebelum mengapai impian itu.. Setiap orang mempunyai dugaan dan cabaran masing.. Kita hanya ketahui cabaran kita lalui.. Cabaran orang lain, hanya orang itu yang ketahui.. So, sentiasa think positive..


Rasa macam nak lepak dekat Trutti Frutti bersama insan tersayang.. Kena carik masa nih.. ;)

Read more ...

Segmen :Aku & Novel

Satu segmen yang lain dari yang lain.. Sebelum ni dah join Segmen dari Farah Alias ni.. Sebelum ni pun lain dari yang lain gak.. Berkaitan dengan artis..

Jom join.. Senang je syarat.. :)
Support blogger kita..


Novel yang aku suka dan beli ialah Siri Harry Potter..

- Top 3 -

Harry Potter and the Goblet of Fire

Harry Potter and the Order of the Phoenix


Harry Potter and the Deathly Hallows

Dan
Armagedon 2012

Peace No War
Read more ...

Giveaway by Nouveau Closet!

Kali ni aku terjumpa Giveaway pulak.. Simple je.. So aku join jgk.. 15 minit lagi nak habis Buletin Utama.. ;)

Sebenarnya Giveaway ni sesuai untuk orang ppuan.. Tapi aku kan tgh isi masa lapang.. So apa salahnya aku join sekali.. Kalau bertuah dan menang apa2 bawang ppuan, aku leh bagi kat insan tersayang aku.. So blogger2 lelaki, tak salah korang jon segmen ni.. Ingatlah orang tersayang.. [Promote2]

Klik Banner untuk ke link GiveAway.. Korang mungkin boleh bagi syarat2 nya di sana.. Tak susah pun.. Sambil2 layan TV pun boleh.. Tapi sampai link kan ke blog lain sudah lah! Hehe..

Tag :

ID Follower : Mr. E'raz Fadli
ID Facebook : E'raz Fadli

Pemenang akan dipilih berdasarkan kreativiti blogger..

Hadiah-hadiahnya ialah :

Tempat pertama 
1. Sehelai tshirt brand SEED
2. Beg sponsor by Nouveau Closet

Tempat kedua
1. Sehelai tshirt brand SEED
2. Sehelai Tudung Ekpress Ella ST by Nouveau Closet

Tempat ketiga
1. Sehelai tshirt brand SEED

GOOD LUCK!!
Read more ...

Contest blog paling ceria + cute

Segmen lagi.. Kali ni Contest Blog Paling Ceria +  Cute.. Haha.. Sesuai ke dengan Blog Mr. E'raz?? Hehe.. Ape salahnya join.. At least leh support blogger kita jugak.. Secara tak langsung, leh promote.. ;) Masih setia tgk Buletin Utama.. # Sesiapa yang bertuah, akan ade hadiah.. So, ade masa, join lah! ;)


Tag : 
Read more ...

SEGMEN : Blogwalking + Follow by Zhyzhy Chin

Masa untuk aku join SEGMEN sambil tengok Buletin Utama.. ;)


Tag

Selesai..

Read more ...

SEGMEN : JOM SERTAI SENARAI BLOG TERHEBAT 2012 !

Segmen terbaru yang aku rasa mau join.. Senarai Blog Terhebat 2012 daripada Mira.. Mira, blog anda so nice.. Purple.. Hehe.. Semoga Segmen anda berjaya dengan jayanya.. ;)

- Klik banner untuk ke link Segmen berkenaan -

Tag :
Read more ...

Topik : | Ulser Mulut |

# | Sorry entri kali ni panjang berjela dengan perkataan.. | #

Giler jammed otak aku hari ni kat office.. Skang waktu lunch break.. Tak larat nak kua p lunch.. So melepak depan PC je.. Tengok jam skang dh pukul 1:45 PM.. Adoi.. Giler cepat masa skang.. Otak aku jammed smpikan aku nk settlekan keje pun susah.. Susah lah nak kata.. Stop sal keje.. Entri ni aku ni share tentang Ulser Mulut.. Hah! Extra, sape2 yang call aku dr semalam smpi la esok, mmg tak dpt sbb handphone aku tertinggal kat umah parents aku kat Machang.. Tertinggal kat sane lepas balik berkumpul family semalam.. Esok, insyaAllah dapat semula.. 

Berulang dan berulang.. Adoi.. Ulser ni mmg dh sebati dengan aku.. So aku nak share sikit info tentang ulser nih! ;)


Kenapa kerap kena ulser mulut

Ulser mulut adalah luka di dalam kawasan lembut mulut anda. Ulser ini nampak seperti tompokan warna putih. Ulser mulut boleh terjadi berulang kali,ia mungkin dalam satu tompok atau berkumpulan,2 hingga 5 tompok. Ulser akan sembuh tanpa meninggalkan parut. Penyakit ulser ini kerap berlaku di bahagian pipi dan ada kalanya di bahagian lidah dan gusi.

(aku pernah kena 3,4 tompok sekali gus.. rasa macam nak makan org je ms org ajak bercakap... kalau time nak makan, lagi la, rela berlapar kot wpo makanan sedap.. terpaksa carik makanan yang senang nk telan..  huhu..)

Simptom-simptom ulser mulut

Tompokan warna putih dan terasa sakit apabila bersentuhan dengan makanan. Tompokan ini boleh berlarutan 7 hingga 14 hari. Ulser mulut menyebabkan anda hilang selera untuk makan dan minum kerana sakit mulut. Kadangkala anda berasa malas untuk bertutur.

(Sangat-sangat-sangat setuju dengan kenyataan "Ulser mulut menyebabkan anda hilang selera untuk makan dan minum kerana sakit mulut. Kadangkala anda berasa malas untuk bertutur.".. Fuh!!)

Mengapa ulser mulut boleh terjadi?

  • Jangkitan bakteria, virus atau fungus.
  • Kesemua golongan umur boleh terkena penyakit mulut ulser.
  • Ulser boleh dialami oleh sesiapa sahaja tanpa mengenal umur.
  • Ulser juga boleh disebabkan kerana kecederaan fizikal seperti tergigit bibir atau lidah dan terkena dawai alat ortodontik.
  • Pengambilan zat besi, asid folik dan vitamin B 12 yang tidak mencukupi.
  • Sistem imuniti badan yang lemah
  • Alahan
  • Radioterapi
  • Kimioterapi
  • Sebab-sebab yang tidak diketahui. (tergigit kot.. hehe..)

Kaedah menangani ulser mulut

Jika anak atau anda kerap mengalami ulser,amalkan, Penjagaan kesihatan mulut yang baik seperti:

  • Pemeriksaan gigi berkala (kena selalu p jumpe Dr. Gigi ke ni? Errrmmmm...)
  • Gigi yang bersih (InsyaAllah dah bersih..)
  • Amalkan makan secara sihat (Pemakanan ni susah sikit.. Makan ikut selera je..)
  • Elakkan pengambilan jus yang masam dan makanan pedas. (oooooo.. jus yang masam ya.. makanan pedas, mmg aku tak makan..)

Petua merawat ulser di mulut

  • Gunakan pencuci antiseptik mulut (Tick!)
  • Sapu ubat ulser mulut seperti gel atau krim penahan sakit (Tick!)
  • Makan makanan lembut (Tick! Kena tahan nak makan makanan best2 yang keras.. Terseksa.. Fuh!)
  • Elakkan makan makanan panas dan pedas (Tick!)
  • Banyakkan minum air (Tick! Kdg2 terlupe nak minum banyak air.. hehe)

Nasihat Doktor :

Jika sakit ulser berterusan melebihi 14 hari,dapatkan nasihat dan pemeriksaan doktor.. (Bahaya jugak rupenya)
Read more ...

SALE @ De'Warisan

SALE @ De'Warisan.. Korang boleh klik pada gambar yang ada untuk melihat kesemua kain yang berada dalam list SALE.. Atau klik De'Warisan..


Ini sebahagian kain yang dilelong.. Boleh klik pada gambar untuk tengok list-list kain yang lain..

Harga Asal: RM40.00 
Harga Kini: RM32.00

Harga Asal: RM40.00 
Harga Kini: RM32.00

- Next -


Ini sebahagian kain yang dilelong.. Boleh klik pada gambar untuk tengok pelbagai list-list kain yang lain..

Harga Asal: RM30.00 
Harga Kini: RM20.00

Harga Asal: RM30.00 
Harga Kini: RM20.00

FIRST COME FIRST SERVE.. SIAPA CEPAT, DIA DAPAT.. ;)
Read more ...

Senarai Penyertaan 1st Segmen : Mr. E'raz Fadli [Tingkatkan Follower dan Traffik ]

- STICKY POST -


Alhamdulillah, selama seminggu penyertaan Segmen ini dibuka, saya menerima sebanyak 90 91 penyertaan daripada semua blogger. Rasanya satu pencapaian yang baik untuk 1st segmen blogger baru.. Hehe..

Apa yang diharapkan kepada semua, tujuan utama SEGMEN ini dilaksanakan adalah untuk semua peserta dapat jalan-jalan melawat blog peserta yang lain supaya blog kita dikenali. Jangan menunggu blogger lain melawat blog kita dahulu. Apa kata, kita yang mulakan. Selamat ber'blogwalking'.

Seperti yang dijanjikan, Hadiah misteri akan menjadi milik Top 3 Referral tertinggi..!! So, Senarai blogger bertuah, boleh Klik [Senarai Blogger Bertuah] untuk View..

Bloglist telah disenaraikan dan dikekalkan selama sebulan..

Jom semak kumpulan masing-masing untuk sama2 melawat blogger lain.

Disebabkan senarai blogger yang join terlalu panjang, jadi saya listkan di PAGE yang lain..
Senarai : Boleh klik : Senarai Penyertaan 1st Segmen : Mr. E'raz Fadli [Tingkatkan Follower dan Traffik ] 

Read more ...

Tuesday, 24 January 2012

Bondan Prakoso & Fade To Black - Ya Sudahlah

Kenapa aku nak post kan entri sal lagu ni? Sebab utama ialah rangkap lirik ni.. "apapun yg terjadi ku kan selalu ada untukmu.. janganlah kau bersedih ’cos everything’s gonna be okay.." So layan lagu ni beserta lirik.. ;)


ketika mimpimu yg begitu indah
tak pernah terwujud ya sudahlah
saat kau berlari mengejar anganmu
dan tak pernah sampai ya sudahlah
* apapun yg terjadi ku kan selalu ada untukmu
janganlah kau bersedih ’cos everything’s gonna be okay

yo satu dari sekian kemungkinan
kau jatuh tanpa ada harapan
saat itu raga kupersembahkan
bersama jiwa cita cinta dan harapan

kita sambung satu persatu sebab akibat
tapi tenanglah mata hati kita kan lihat
menuntun ke arah mata angin bahagia
kau dan aku tahu jalan selalu ada

juga ku tahu lagi problema kan terus menerjang
bagai deras ombak yang menabrak karang
namun ku tahu ku tahu kau mampu tuk tetap tenang
hadapi ini bersamaku hingga ajal datang

sempat kau berharap keramahan cinta
tak pernah kau dapat ya sudahlah
yeeah dengar ku bernyanyi lalalalalala
heyyeye yaya dedudedadedudedudidam
semua ini belum berakhir

satukan langkah langkah yg beriring
genggam hati rangkul emosi
Genggamlah hatiku
satukan langkah kita

sama rasa tanpa pamrih
ini cinta across the sea
peluklah diriku terbanglah bersamaku 
melayang jauh (come fly with me, baby)

ini aku dari ujung rambut menyusur jemari
sosok ini yang menerima kelemahan hati
yeah aku cinta kau (ini cinta kita)
cukup satu waktu yes (untuk satu cinta)

satu cinta ini akan tuntun jalanku
rapatkan jiwamu yo tenang di sisiku
rebahkan rasamu untuk yg ditunggu
bahagia hingga ujung waktu
Read more ...

Original?

Menjadi yang original? Tak susah sebenarnya.. Bermula dengan selami jiwa kita, insyaAllah kita akan JIWA kita.. ;)


Read more ...

Monday, 23 January 2012

Giveaway For Chinese New Year By Nurin Asyada

Happy Chinese New Year.. Berhati-hatilah di Jalan Raya bagi sesiapa yang memandu.. ;) Jom amek masa join segmen ni.. One Malaysia!!!
Read more ...

Do Not Give Up!!!

Inilah kata-kata yang selama ini akan dengar n turuti.. Jangan sesekali give up.. Apa yang diduga n dicabar, mesti ade sebabnya.. So, apa salahnya bersusah2 dahulu.. InsyaAllah bersenang2 kemudian.. ;)


Read more ...

'Most Extreme Airports'

Baru lepas tengok Channel History 555.. 'Most Extreme Airports'.. Mereka telah senaraikan Top 10 Airport paling extreme di dunia.. Kalau korang tengok video nya, baru korang akan nampak di mana extreme nya.. Di mana bahaya nya.. Ada diantara nyer mencerita kan kes2 kemalangan yang berlaku..

Paling tertarik adalah No. 4 TNCM - St. Maarten, Netherlands Antilles sebab semasa mendarat, fligt tu akan lalu di atas manusia2 yang sedang mandi manda di pantai.. Kalau tengok video or gambar, seolah2 flight tu di atas kepala..

Untuk dikongsi dengan korang, aku listkan Top 10 tu..

1. VNLK - Lukla, Nepal



2. MHTG - Tegucigalpa, Honduras



3. TFFJ - St. Barth's



4. TNCM - St. Maarten, Netherlands Antilles





5. LXGB - Gibraltar


6. VHHH - Hong Kong Kai Tak

7. LFLJ - Courchevel, France

8. KEGE - Vail, CO

9. LPMA - Madeira, Portugal

10. KSAN - San Diego, CA
Read more ...